spot_img

Nastavak pregovora na realizaciji projekta izgradnje HE ‘Dabar’

Nakon pravosnažne presude u korist Republike Srpske, a koja se tiče osporavanja odobrenja Studije uticaja na životnu sredinu u projektu hidroelektrane (HE) Dabar, više nema smetnji za realizaciju ovog energetskog projekta, rečeno je jučer na sastanku entitetske premijerke Željke Cvijanović s generalnim direktorom kineske kompanije „China International Water & Electric Corporation“ (CWE) za jugoistočnu Evropu Tianom Xuechenom.

dabar

“U toku su aktivnosti na izgradnji tunela dužine 11 kilometara, a s kineskim partnerima vodimo pregovore o izgradnji objekata i nabavci elektro i mašinske opreme”,rekao je ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić, koji je prisustvovao sastanku.

Dodao je da je kompanija CWE spremna da posreduje kod kineske Eksim banke u pregovorima za obezbjeđenje finansijskih sredstava.

Đokić je rekao da će kineskoj kompaniji u narednim danima biti dostavljeno pismo u kome će jasno biti izražena namjera Vlade RS-a da ubrza aktivnosti na realizaciji tog značajnog projekta za taj bh. entitet.

Fena

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE