spot_img

Nemanja Kiso: Klijenti znaju da prepoznaju dobar prijedlog i inovativnu ideju

Razgovarali smo s dipl.arh. Nemanjom Kisom iz kompanije KISSO DESIGN, koji nam je otkrio više o sebi i kada je otkrio ljubav prema svojoj profesiji.

Za m-Kvadrat dipl.arh. Nemanja Kiso

Nemanja, recite nam više o sebi?

Prvo bih želio da Vam se zahvalim, kao i cijeloj redakciji portala, što ste me pozvali i ukazali mi priliku da se putem intervjua, predstavim svim vašim čitaocima. Ja sam dipl. arh. Nemanja Kiso, uspješno se bavim projektovanjem enterijera i namještaja punih 13 godina. Sa svojim saradnicima, projektovao sam desetine stambenih i poslovnih objekata, kao i dosta javnih ugostiteljskih objekata u koje spadaju hoteli, restorani, butici i pekare. 

Uspješno sam projektovao i nekoliko urbanističkih projekata među kojima se ističu projekat ostrva Lido, Kalenić pijace i projekta Konjarnik za sve. 

Uporedo, veoma sam posvećen dizajniranju inovativnog komandnog namještaja po kojem sam poznat u javnosti jer su moji projekti publikovani u gotovo svim stručnim časopisima u Srbiji ali i u svijetu.

U moju radnu biografiju spada i edukativni rad, pošto sam nekoliko godina radio kao asistent u nastavi na jednom privatnom fakultetu. Veoma sam ponosan, moram da napomenem, što sam više od 4 godine bio kolumnista najčitanijeg časopisa u struci Moj Stan, magazina Plezir ali i čuvenog lista Večernje novosti, gdje sam svakog mjeseca, konkretnim primerima savjetovao čitaoce kako da opreme svoj životni prostor. 

Kako ste se odlučili baviti arhitekturom, šta je utjecalo na tu odluku?

Još u trećem razredu osnovne škole, znao sam da ću se baviti ovim poslom. Imao sam dosta talenta za crtanje i slikanje, što je primijetila i profesorica likovnog. Talenat i umjetnički gen sam naslijedio od svoje majke i ujaka koji su također arhitekte. Svi su oni pohađali Arhitektonsku tehničku školu u Beogradu, ja sam samo nastavio tu tradiciju. Kasnije sam diplomirao na fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu.

Šta biste izdvojili kod svojih projekata?

Prije svega, konstantna težnja da klijentima ponudite nešto novo-inovativno, što nije viđeno ranije, na licu mjesta. U moru plagijata, budite original. Klijenti umiju da prepoznaju dobar prijedlog i inovativnu ideju, veoma cijene kreativnost. Upravo zbog toga i sarađujemo sa najuspješnijim kompanijama u Srbiji. 

Imate li poruku za naše čitaoce?

Svakako je poruka da vjeruju u sebe i svoj rad, da nikada ne odustaju od svojih snova. Sve dolazi u svoje vreme, zato budite strpljivi.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE