spot_img

Nevidljiva vrata: Kako stilski sakriti vrata u svojim projektima?

Ponekad vrata mogu predstavljati veliku glavobolju u projektu. Zamislite kontinuiranu, čistu fasadu … ako imate vrata u sredini, ona mogu narušiti jasnoću dizajna. No, vrata ne moraju biti tradicionalni portal obložen drvetom i mesinganim kvakama na koji je većina nas navikla.

Ali šta ako bi vrata mogla potpuno nestati iz vida? Svi smo sanjali o skrivenim portalima i tajnim sobama skrivenim u našim domovima. Talijanska kompanija Linvisibile omogućuje ove snove, proizvodeći patentirana visokokvalitetna nevidljiva vrata u ravni sa zidom. Ova vrata se uklapaju u elegantnu, mističnu i privatnu atmosferu interijera na funkcionalan način, a i štede prostor.

Čak i mali detalj može stvoriti velike razlike u pogledu sofisticiranosti i elegancije. Paneli, pažljivo dizajnirani i opremljeni rezbarijama i ukrasnim lajsnama, u potpunosti se stapaju sa zidom i mogu se transformisati u razne oblike: bilo da se radi o vratima sa okretnom pločom od 360 stepeni, vratima od istog materijala kao što je zid, ili o staklenim kliznim sistemima koji nisu samo vrata već imaju i funkciju separatora prostora.

Iako se koriste tradicionalni tipovi otvora, poput kliznih, zaokretnih i zglobnih, postoji nekoliko mogućnosti za poboljšanje izgleda vrata u projektima. Ovo su neki od njih:

  1. Koristite isti materijal za zid i vrata

Moguće je da zid i vrata imaju iste završne obloge, o kakvom god da se materijalu radi. Može doći iz tradicionalnijih, poput drveta, ili drugih rijetko viđenih, na primjer betona, mramora i kože.

  1. Ugradite vrata u zaobljene zidove

Da, gotovo uvijek, vrata i prozori u zaobljenim zidovima na kraju izgledaju pomalo egzotično. Spajanje zakrivljenih i ravnih linija u praksi ne funkcioniše tako dobro. Za to je važno da vrata slijede istu zakrivljenost zida. Da bi se to postiglo, ekstrudirani aluminijski okvir integriše se u zid.

  1. Sakrijte mjesta za odlaganje na zidnim pločama

Jeste li se ikad zapitali gdje su metle i podne prostirke pohranjene u savršeno uređenim domovima? Ili kako mogu biti tako uredni cijelo vrijeme? Uključite elegantne prostore za odlaganje. Da, sav svoj nered možete složiti u ormar kako biste stvorili čisto okruženje spremno za fotografisanje. Najvažnije karakteristike dodatnih panela su čvrstoća i dugotrajnost ploče debljine 35 mm. Zapravo, dodatni paneli drže strukturu vrata na šarkama nepromijenjenom (model na povlačenje), idealno za zatvaranje onih tehničkih pretinaca i slijepih uglova koji su tipični za dom.

  1. Istaknite vrata kao umjetničko djelo

Razmislite o tome da vrata istaknete kao umjetničko djelo. Ponekad kontrastni materijali ili boje mogu biti vrlo zanimljivi.

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.