spot_img

Nijansirani stambeni kompleks od drveta

Socijalno stanovanje i dalje je na dnevnom redu u mnogim evropskim gradovima, jer je broj zahtjeva za stanovima sa pristupačnom cijenom i dalje u porastu.

Stanovi budućnosti moraju predstavljati mnogo više nego što njihova četiri zida obuhvataju. Pored atraktivnih, funkcionalnih i fleksibilnih soba, stambeni kompleks mora ponuditi i bolji kvalitet života tako što kroji život stanovnika, približava stanovnike i grad i tako stvara novu sinergiju.

Ovaj višespratni drveni stambeni kompleks, koji je projektovala firma C.F. Møller za novi kvart Hagastaden u Stokholmu ima tendenciju da postane obilježje ovog novog kvarta, kao i atraktivna lokacija za stanovnike ovog grada. Zajedno sa još četiri planirane građevine, višespatni kompleks će biti dio Norrtull-a, atraktivnog novog dijela grada.

Višespratni kompleks će pružati „dobrodošlicu“ svima koji tuda prođu preko sadržaja kao što su na primjer, supermarket, kafić i restoran, biblioteka i veliki otvoren prostor. Kompleks će ovom gradu dati i nova vizuelna iskustva, uključujući drvenu konstrukciju, zelene krovne terase i igralište na jednom od spratova. Ono čime će se ovaj kompleks takođe istaći je i dinamična, raznolika fasada koja odražava različite vrste stanova koji se nalaze u zgradi – od studentskih stanova do urbanih vila i penthaus apartmana.

U prizemlju će se nalaziti lobi za osoblje, a odatle će biti obezbjeđen i lak pristup mnogim dijelovima zgrade, kao što su vrtić i radionice. Mobilni frižider sa obrocima i mogućnost rezervisanja bicikala i automobila iz zajedničkih prostorija samo su neke od mnogih inicijativa kojima se svakodnevni život stanovnika  može olakšati. Tu će se nalaziti fitnes centar i perionica veša koji će biti smješteni jedan pored drugog kako bi se oba mogla koristiti istovremeno.

Izvor: Gradjevinarstvo.rs

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE