spot_img

Nova šansa za formiranje domaće aviokompanije – Bosnia Airlines traži investitora, potrebno ulaganje od 100 mil EUR

Nakon propasti državne kompanije BH Airlines, Bosna i Hercegovina bi mogla dobiti novu domaću aviokompaniju, ali je osnovni preduslov da se za to nađe partner koji je spreman investirati u nabavku aviona.
Naime, na Sarajevo Business Forumu, koji se održava danas i sutra, i koji je najznačajniji poslovni događaj u regionu, jedan od projekata koji se nude investitorima i o kojima će se pričati je upravo osnivanje domaće aviokompanije, piše BiznisInfo. Riječ je, zapravo, o privatnoj kompaniji Bosnia Airlines koja već odranije postoji, ali nema svoj avion. Kompanija traži strateškog partnera koji će uložiti novac u nabavku aviona. U prijedlogu investitorima, navodi se da kompanija ima kapacitet da u veoma kratkom vremenu osigura sve potrebne dozvole za početak letova, da je riječ o 100% domaćoj firmi te da je već dva puta licencirana po međunarodnim standardima.

Kao prednost navodi se činjenica da u BiH trenutno ne postoji domaća aviokompanija koja bi predstavljala konkurenciju, što znači da niko ne bi mogao ugroziti njenu lidersku poziciju.

U prijedlogu se također navodi da se od investitora očekuje da nabavi avion, te da je očekivana investicija 100 mil EUR. No, dodaje se da investiranje može biti postepeno, odnosno najmanje 2 mil EUR.

Izvor: eKapija

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE