spot_img

Novi Cat® 966 GC utovarivač na točkovima pruža visoke performanse, jednostavno rukovanje i niske troškove posjedovanja i rada

Nudeći dugoročnu izdržljivost u širokom spektru aplikacija, novi Cat® 966 GC utovarivač na točkovima dizajniran je za pouzdan, produktivan i efikasan rad. Njegove komponente koje je dizajnirao Caterpillar, prilagodljivi ventilator, hidraulika osjetljiva na opterećenje i intuitivne kontrole, održavaju nisku potrošnju goriva i operativne troškove, čineći je svestranom mašinom koja odgovara potrebama različitih tržišta.

Cat C9.3B motor zadovoljava EU Stage V standarde emisije, s bruto snagom od 239 kW. Automatski modul za okoliš (CEM), uključujući SCR katalizator i filter za dizel čestice (DPF) radi u pozadini bez utjecaja na operaciju mašinom. Cat sistem za upravljanje u praznom hodu (EIMS), automatsko isključivanje motora u praznom hodu (EIS), ventilator s promjenjivom brzinom i hidraulika sa senzorom opterećenja, pomažu u smanjenju potrošnje goriva i smanjenju nivoa buke na ovoj mašini. Opcioni ventilator sa automatskim okretanjem pomaže u čišćenju rashladnih jezgri kako bi se poboljšale performanse u okruženjima s velikom količinom otpadnih čestica.

Novi utovarivač ima elektronski kontrolisani automatski planetarni powershift mjenjač sa 4 brzine naprijed/nazad sa zaštitom prijenosa i promjenom brzina s jednim kvačilom za efikasnost, izdržljivost i glatke promjene brzina. Osiguravajući odlično zadržavanje materijala i povećanje efikasnosti, opciona kontrola vožnje utovarivača poboljšava glatkoću rada na neravnom terenu. Opcione konfiguracije sa blokadom diferencijala povećavaju vuču kod teških uslova.

Prednje polužje

Provjereno na terenu, Caterpillar-ovo Z-polužje utovarivača sa livenim poprečnim nosačem i polugom za nagib, pruža snažne mogućnosti kopanja i velike sile lomljenja kada je novi utovarivač opremljen kašikama Cat Performance serije. Hidraulički sistem priključka koji osjetljiv na opterećenje kontinuirano kontrolira protok i pritisak kako bi precizno odgovarao operativnim zahtjevima, smanjujući i opterećenje pumpe i ukupno sagorijevanje goriva.

Koristeći sistemski pristup za balansiranje oblika kašike sa kapacitetom podizanja i nagiba mašine, težinom i polužjem, kašike serije Performance su dostupne za različite primjene, uključujući opštu namjenu, kašike sa ravnim podom, kašike za teški iskop kamena i kašike za lake materijale. Karakteristike dizajna omogućavaju operaterima svih nivoa iskustva da rutinski postignu 10% veće faktore punjenja kašike u poređenju sa starim dizajnom, kako bi poboljšali proizvodnju i smanjili potrošnju goriva. 966 GC takođe može biti opremljen Cat Fusion™ brzom spojnicom i kontrolama, a u kombinaciji sa opcionom pomoćnom hidraulikom treće funkcije, spojnica omogućava upotrebu širokog izbora Cat radnih alata.

Opcioni Cat Payload kit omogućava vaganje u pokretu za optimalno opterećenje sa dokazanom preciznošću, fleksibilnom i jednostavnom instalacijom i jednostavnom kalibracijom. Donoseći vagu korisnog tereta u kabinu, Cat Payload vaga materijal dok se kreće do kamiona i diže, tako da nema prekida u ciklusu utovara. Omogućava operateru da utovari tačno prema specifikaciji i tako utovari više kamiona i brže premjesti više materijala.

Okruženje operatera, pristup servisiranju

Novi 966 GC utovarivač ima jednostavan, intuitivan i ergonomski kontrolni sistem sa ekranom interfejsa operatera koji uključuje šest analognih mjerača, indikatorska svjetla u boji i LCD ekran, sve lako pregledno, tako da operateri mogu brzo da nadgledaju parametre mašine. Pilotske komande priključaka imaju daljinski prekidač za lako upravljanje.

Imajući na umu sigurnost, nagnute ljestve i integrirani rukohvati nalaze se s obje strane mašine kako bi se omogućio pristup kabini i filteru zraka motora. Veliko prednje staklo od krova do poda, bez izobličenja; standardna kamera za vožnju unazad; i spoljni retrovizori obezbjeđuju potpunu preglednost. Standardni sistem grijanja i klimatizacije sa 10 otvora za ventilaciju pomaže da rukovaocu bude udobno u svim klimatskim uslovima.

Pristup servisnim tačkama sa nivoa tla smanjuje vrijeme održavanja i poboljšava sigurnost. Velika bočna jednodjelna podižuća hauba i stražnja rešetka koja se naginje nagore omogućavaju neograničen pristup dnevnim servisnim mjestima, dolivanju goriva i DEF-a, mjestima za podmazivanje, filterima i otvorima za uzorkovanje tekućine. Da bi se dodatno olakšalo održavanje, dostupan je opcioni Cat Autolube sistem za automatsko podmazivanje.

Sa Cat Product Link™ tehnologijom u standardnoj opremi, 966 GC radna efikasnost, preventivno održavanje i servis su poboljšani. Duboko integrisan u sisteme mašina, Product Link prati kritične radne podatke, daljinski nadgledane preko my.cat.com, Cat aplikacije ili VisionLink®.

Više informacija o novom Cat 966 GC utovarivaču na točkovima možete dobiti kontaktiranjem Teknoxgroup BH ili posjetom na stranicu  https://www.teknoxgroup.com

966 GC SPECIFIKACIJE PROIZVODA

Motor Cat® C9.3B
Max snaga @ 1,600 rpm – ISO 14396:2002, kW (hp) 239 (321)
Statičko opterećenje prevrtanja sa ugibanjem pneumatika, kg (lb.) 13 640 (30,072)
Visina osovine kašike, mm (ft/in) 4256 (13’ 11”)
Odstojanje podizne ruke, mm (ft./in.) 3705 (12’ 1”)
Sila razlamanja, kN (lbf) 164 (36,974)
Međuosovinsko rastojanje, mm (ft./in.) 3550 (11’ 8”)
Radna težina, kg (lb.) 21 781 (48,018)

Deklarisana neto snaga je snaga raspoloživa na zamajcu kada je motor opremljen ventilatorom, alternatorom, prečistačem vazduha i ispusnim sistemom.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE