spot_img

Novi Cat® D4 Buldožer nudi bolju vidljivost, veću produktivnost- više tehnoloških izbora, niže troškove rada

Najnoviji D4 te vrijednosti dovodi na viši nivo sa poboljšanom linijom videokruga, manjim troškovima rada i najširim izborom tehnoloških odlika lakih za upotrebu kako bi vam pomogao da ostvarite najviše što buldožer može dati.

 

Raznovrsni novi Cat® D4 Buldožer nudi snagu i preciznost pri brzom obavljanju posla, a pored toga nudi do 30 procenata veću vidljivost ispred noža. Tehnološke odlike lake za upotrebu pomažu vam da ostvarite bolji kvalitet rada za manje vremena. Efikasnost utroška goriva i servisna poboljšanja smanjuju vaše troškove rada.

Cat® D4 (ranije D6K2) Buldožer je dugo vremena favorit zbog svoje snage, preciznosti i optimiziranog balansa za performanse ujednačenog gradiranja. Najnoviji D4 te vrijednosti dovodi na viši nivo sa poboljšanom linijom videokruga, manjim troškovima rada i najširim izborom tehnoloških odlika lakih za upotrebu kako bi vam pomogao da ostvarite najviše što buldožer može dati.

Dođite I osjećajte se komforno

U kabini operater će naći udobnije sjedište sa poboljšanom suspenzijom i više opcija prilagođavanja radi ličnog komfora. Lak za upotrebu 254mm velik ekran na dodir, koji je sada uobičajen u većini Cat-ove ponude buldožera, pruža lak pogled na postavke i odlike stroja. Standardna zadnja kamera visoke definicije ima istaknuto mjesto na glavnom displeju. Dvosmjerne kontrole daju mogućnost prethodnog odabira brzine naprijed/nazad u cilju smanjenja napora i da bi odgovorili vašoj aplikaciji. Radi veće praktičnosti spasite postavke kao operaterov profil.

Ostvarite bolji pogled

Niža, spuštena linija haube pruža do 30 procenata veću preglednost područja ispred noža. Kraće linije pogleda znače da se vizuelna udaljenost između noža i hrpe materijala smanjuje za oko 40 procenata tako da se troši manje vremena u vraćanju unazad da bi se ostvario potpun pogled na materijal i posao brže obavio.

Izbor tehnologija bez presedana

D4 je predvodnik u ovoj grani industrije sa raznovrsnom ponudom tehnologija lakih za upotrebu i koje pomažu da se ostvari najviše od uloženog u opremu.

D4 uključuje nekoliko standardnih tehnoloških odlika sa ciljem da pomažu operateru da radi efikasnije, bez obzira na nivo iskustva. Kabina nudi optimalna mjesta za unutrašnje instaliranje koja pojednostavljuju instaliranje odabranog sistema kontrole gradiranja. Link tehnologije, servisiranje sa daljine i alatke poput Cat App pomažu vam u povezivanju sa vašom opremom kako bi pomogle u uštedi vremena i novca na servisiranje i održavanje.

Cat Grade sa Slope Assist™ automatski zadržava poziciju noža koju je operater ranije utvrdio bez GPS signala. Radite građevinske podloge, kreirajte jednostavne dizajnerske planove u hodu ili radite tamo gdje je GPS nedostupan. Slope Assist radi besprijekorno uporedo sa 3D GPS sistemima.

Fabrički integrisan Cat Grade sa 3D koristi GPS signal kako bi automatski prilagodio pokrete noža- i podizanje i nagib- kako slijedite dizajn. Štedi vrijeme, rad i materijal u svim fazama posla. Prijateljski 254mm velik ekran na dodir radi na principu pametnog telefona tako da se operater lako navikava na njega. Antene i prijemnici su smješteni na niskopostavljenom spojleru montiranom na krov.

Sa Opcijom spremnog dodatka (Attachment Ready Option (ARO)), vaš buldožer dolazi iz fabrike spreman za jednostavno instaliranje kontrolnog sistema gradiranja. ARO je upotpunjen sa Slope Assist i standardnim tehnološkim odlikama kako bi pomogao operateru da obavi više posla za manje vremena. Pronaći ćete optimalna mjesta za postavljanje u kabini kako bi jednostavnije mogli koristiti vaše tehnološke sisteme.

Povežite se za veću efikasnost

Cat Link telematika pomaže u uklanjanju kompleksnosti iz upravljanja radilištem- prikupljanjem podataka koje generiraju oprema, materijali i ljudi- i prezentirajući ih u prilagodljivim formatima.

Product Link™ automatski i tačno prikuplja podatke od opreme- bilo koje vrste ili brenda- koji se mogu posmatrati online putem web i mobilnih aplikacija.

Pristupite informacijama u bilo koje doba i bilo gdje sa VisionLink®. Cat-ovi distributeri vam mogu pomoći da konfigurišete prilagođenu pretplatu dostupnu putem mobilnih ili satelitskih izvještavanja ili oboje.

 Cat App pomaže u upravljanju sredstvima- u svakom trenutku- samo sa pametnog telefona.

Remote Troubleshoot  štedi vrijeme i novac omogućavajući Catovom distributeru da izvodi dijagnostičko testiranje sa udaljenosti. . Remote Flash ažurira instalirani softver bez prisustva tehničara, u adekvatno vrijeme, čime potencijalno smanjuje vrijeme ažuriranja za čak 50 procenata.

Application Profile i Operator ID pomažu u uštedi vremena tako što spašavaju preferirane postavke stroja.

Machine Security – Passcode pruža opciju dodatnog nivoa sigurnosti tako što traži od operatera da unese ID prije no što se stroj pokrene.

Niži troškovi rada

Eco mode optimizira brzinu motora, a pri tome zadržava brzinu na tlu i snagu da bi vam uštedio gorivo kod laganijih primjena tereta noža kao što je finalno gradiranje. Karakteristike efikasnosti smanjuju brzinu motora u leru ili gase motor nakon utvrđenog vremenskog perioda da bi se još uštedilo gorivo te ispunili propisi oko rada u leru. Efikasan paket hlađenja ima bolji protok vazduha čime pomaže u smanjenju brzine ventilatora i štedi još goriva pri primjenama u uslovima hlađenja/ laganijeg rada.

Duži servisni intervali doprinose da troškovi održavanja budu do 7 procenata niži. Intervali za promjenu ulja motora/filtera za ulje motora su produženi na 1.000 sati*. Servisni intervali su takođe  produženi za prečistavač vazduha i filter pumpe za dizelsku ispušnu tekućinu (DEF). LED svjetla nude do šest put duži životni vijek od halogenih radi uštede troškova za dijelove.

New Cat Abrasion™ podvozje je vaše najbolje rješenje za troškove po satu kod visokog stepena abrazije i radilišta sa niskom tačkom dodira. Novi dizajn pruža dvostruko trajanje brtve i eliminiše uvrtanje izolatora smanjujući vaše troškove do 50 procenata po satu u poređenju sa tradicionalnim podvozjem.

Opremljen za posao

Odaberite opciju podvozja, gusjenica, zaštite i dodataka kako biste idealno opremili svoj buldožer za vrstu posla koji obavljate.

D4 je dostupan u konfiguraciji za Standardni ili Niski pritisak na tlo (LGP). Nož sa promjenljivim uglom nagiba(Variable Pitch Angle Tilt (VPAT)) je standard ali postoji i opcija sklopivog  VPAT noža radi smanjenja širine pri transportu. 

D4 se može naručiti i sa specijalizovanom zaštitom da bi odgovorio izazovima rašćišćavanja šume/zemljišta. Pored zaštite stroja od udara i krhotina koje padaju odozgo ovi specijalizirani buldožeri se mogu naručiti i sa kabinom otpornom na udar koja ima prozore od polikarbonata.  

Za više informacija posjetite www.teknoxgroup.com ili kontaktirajte Teknoxgroup BH. 

Napomena: Sva poređenja su sa prethodnim modelom D4/D6K2
*Prva promjena na 500 sati. Zakazano uzimanje uzoraka ulja (S·O·Ssm) se zahtijeva. Molimo da više detalja potražite u Priručniku za rad i održavanje(OMM).
1 Odlika ne radi u zatvorenom prostoru ili područjima gdje GPS signal nije dostupan.
2 Može omogućiti tehničko lice distributera.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE