Novi dizajn savremenog interijera – Continuo

Tanak i lagan, Continuo dekorativni pod bez fuga i prekida u samo 3 mm debljine i 3 kg / m2, otporan na udarce, abraziju i kompresiju. Površinama jamči visoki higijenski standard i čvrstoću, idealan kako u privatnim kućama, tako i u javnim prostorima.

Svjedoci smo smjene trendova u dizajnu interijera, kako se kod potrošača razvija ukus tako i arhitekti i dizajneri, naravno zahvaljujući novim tehnologijama koje omogućuju realizaciju maštovitih ideja, razvijaju nova arhitektonska rješenja. Jedna od takvih novina, koja je trenutno hit u svijetu, su mikrocementni dekorativni podovi.

Mikrocement je novi „Must have“ materijal koji se odlično slaže sa modernom arhitekturom i estetikom, najviše zbog toga što odiše industrijskim minimalizmom i izgleda prirodno, a opet sofisticirano. Cementni podovi su nekada bili element koji se smatrao rezerviranim samo za industrijski interijer, međutim talijanski stručnjaci iz tvornice San Marco su dizajnirali Continuo dekorativne podove koji mogu oplemeniti moderne kancelarije, restorane, galerije i čak i stambene prostore.

Onog trenutka kada se odlučite da u vašem prostoru imate Continuo mikrocementni pod, tek tada ćete vidjeti  sve mogućnosti dekorativnih varijanti koje vam nudi ovaj proizvod. Zahvaljujući velikom broju nijansi i tehnika svatko može kreirati izgled i atmosferu koja će biti unikatna i prilagodljiva prostoru.

Continuo površinama daje izuzetno gladak i kompaktan izgled slično poliranom cementu ili glatkom kamenu, sa notom suvremene estetike.

Continuo nudi široke mogućnosti toniranja tj. ima 47 prijedloga nijansi u 6 kolekcija boja i kombinacijom od 3 estetska učinka:

  • MINIMALNO glatka na dodir, vizualno tvrda i ravna;
  • STYLE jednobojni sa laganom vizualnom i taktilnom teksturom;
  • STYLE glatko u multitonu, odlikuje se laganim nijansama (ton na ton); dostupno za izbor 5 nijansi.

Uz ove mogućnosti Continuo mikrocement dolazi u 4 varijante završne obrade: sjaj, saten, mat i extra mat.

 

Sa Continuom se ide i korak više, kao što mu samo ime kaže, mikrocement ne prestaje samo na podu, proizvod se može nanositi na zidove i na plafone, čak i na radne kuhinjske ploče i tuš kabine, također proizvod je savršeno prilagođen i za podno grijanje.

Interijer nije kraj, CONTINUO omogućava nastavak dekorativnog efekta i na zaštićene vanjske površine poput terasa i balkona. Interijeri i eksterijeri životnog prostora međusobno se podudaraju, stvarajući jedinstvenu stilsku cjelinu.

Mogućnost nanošenja na verikalne, horizontalne i kose površine, kao i na razne materijale, omogućava nam da sa ovim proizvodom dobijemo jednolik, jedinstven i drugačiji prostor.

Pored jedinstvene estetske moći mikrocementa, ne treba zaboraviti ni njegovu praktičnu prirodu: nije klizav, vodootporan, izuzetno otporan na habanje i udarce, nema spojeve i dostupan je  u mnogim bojama.

Ove prednosti još uvijek nisu  sve, Continuo nam nudu nešto neprocjenjivo: mogućnost nanošenja na postojeću keramiku. Ova mogućnost znači: ukoliko želimo novo kupatilo dobijemo ga bez razbijanja pločica, oblaka prašine i ostalih komplikacija.

Odaberemo željenu nijansu i tehniku, te uz pomoć profesionalca ugradimo mikrocement na cjeloj površini gdje su se nalazile pločice. U samo neznatna, a dovoljna 3 mm debljine Continua, dobijemo novi ambijent bezvremenski moderan, a naša keramika odmah pada u zaborav, jer Continuo nema fuga i savršeno je zahvalan za održavanje.

Continuo je proizvod koji je prilagodljiv svim bojama i završnim oblicima prostora, stvara efekt jedinstvenog prostora sa Vašim željenim stilom.

Učinite svoj dom zaista jedinstvenim, olakšajte sebi u održavanju doma, a sačuvajte moderni i orginalni stil, jednim imenom Continuo.

print