spot_img

Novi proizvodi koji odgovaraju trendu

Predstavljamo četiri nova sistema dizajnirana od strane R&D odjeljka

Tehnomarket je posle petnaest uspešnih izlaganja i ove godine nastupio na SEEBBE – Beogradskom sajmu građevine u trajanju od sedamnaestog do dvadesetog aprila. Pored standardnih sopstvenih brendova LINEAL, VENT i ALUMINIK CS55 koji se kompletno dizajniraju i proizvode u kompaniji predstavljena je i ekstruzija aluminijumskih profila kao osnovna delatnost.

Kako je razvoj sopstvenih tehnologija primenjivih u sferi aluminijuma obavezni deo strategije, kompanija je iskoristila ovu priliku da pokaže četiri nova sistema dizajnirana od strane R&D odeljka:

– Lineal Block sistem energetski efikasnih prozora i vrata sa skrivenim krilom,

– Element fasada UNIT 65 za bržu montažu bez skele,

– Sistem grilja za zaštitu od sunca SUNPRO G45,

– SLIDE T67 klizni sistem sa nultim pragom i koeficijentom provodljivosti,

– Larson kompozitni panel klase negorivosti A2 je takodje prikazan sa drugim Alucoil proizvodima od strane gostujućeg tima iz Španije.

 

LINEAL BLOCK

Postojeća energetski efikasna serija prozora i vrata LINEAL unapređena je novom grupom sistema BLOCK koji nudi opciju skrivenog krila kao odgovor na zahteve svedenog modernog dizajna.

U ovom slučaju vizuelna razlika izmedju fiksnih i otvorivih polja ne postoji pa se time omogućuje minimalistički izgled prozorskih elemenata. Opcija skrivenog krila dostupna je u sistemima Lineal Plus 62, Therm 62 i Therm 77.

Pored ovoga termičke performanse najpopularnijeg Lineal sistema Therm 62 su poboljšane posebnim ispunama na Uw= 1,1 W/(m²K) pa je pored popularnog dizajna povišen i koeficijent energetske efikasnosti proizvoda.

LINEAL Block skriveno krilo novo rešenje iz Tehnomarketa

ELEMENT FASADA UNIT 65

Novi proizvod razvoja koji odgovara zahtevima za visokim stepenom energetske efikasnosti, prefabrikacije i brze, efikasne montaže bez skele je svakako UNIT 65 element fasada-.

Ovakav princip gradnje najzastupljeniji je u New Jork-u, gde je u ovom sistemu urađen veliki broj hotela i poslovnih zgrada. Element fasada je samonosiva, toplotno izolovana višeslojna konstrukcija koja se sastoji od pojedinačnih modula kojii se gotovi dopremaju na gradilište.

Puna radionička priprema elemenata osigurava brzu montažu na objektu. Nakon postavljanja aluminijumskih kotvi na fasadu za dalji rad neophodan je samo namenski kran ili dizalica za pozicioniranje elemenata i njihovo zaključavanje na poziciju. Vertikalne i horizontalne EPDM zaptivke nalaze se na svim spojevima gde aluminijumski profili ulaze jedni u druge, dok je po svim osama omogućena dilatacija i rad pojedinačnih modula, bez narušavanja opšte konstruktivne nosivosti same fasade.

SUNPRO G45 SISTEM GRILJA

Aluminijumske grilje predstavljaju dugotrajnu opciju spoljne zaštite prozora i balkonskih vrata. SUNPRO G45 predstavlja sistem koji nudi visoku fleksibilnost pri projektovanju elemenata sa više različitih tipova otvaranja od klasičnog okretnog preko kliznog do harmonika načina sklapanja.
Pored toga ovaj sistem se može ugraditi sa ili bez rama, sa klasičnim ili rustičnim okovima.

Sistem grilja upotpunjuje Tehnomarket aluminijumski sistem TMH bez prekida termičkog mosta, koji  uz pristupačnost garantuje i otpornost na sve vrste atmosferskih utjecaja.

SLIDE T67

Novi revidirani sistem SLIDE T67 odgovara trendu “lift and slide“ kliznih elemenata.
Problem sa kojim se razvoj kliznih sistema uglavnom susreće jeste provodljivost vode i toplote. Kod SLIDE T67 sa koeficijentom provodljivosti vode i toplote od Uf 2,4 W/(m²K) i Uw 1 W/(m²K) je ovaj problem uspešno rešen.
Moderan dizajn je propraćen kroz mogućnost ugradnje sa veoma popularnim nultim pragom, tako da pri prelasku nema podnog profila koji otežava kretanje.

 

Direkni link: TEHNOMARKET 

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE