spot_img

Novi prozori. Za tiši, zdraviji život.

Putevi, industrija, željeznice, avioni: naš svijet postaje sve glasniji i glasniji. Zato je još važnije da ova buka ne prodre u vaš osobni životni prostor. Dokazano je da je buka štetna po zdravlje, čak i kada je više niste svjesni. Posljedica mogu biti kardiovaskularne bolesti, razdražljivost i slaba koncentracija. Jedinica koja se koristi za mjerenje jačine zvuka ili zvučnog pritiska, se naziva decibel (dB). Čak i noću, kada spavamo, preko 30% populacije je izloženo stalnom nivou buke koji prelazi preko 50 dB. To je dva i po puta više od maksimalne preporučene vrijednosti od 20 dB za spavaće sobe. Efektivna zaštita od buke stoga pruža održiv poticaj za kvalitet života.

Ako želite poboljšati zvučnu izolaciju u vlastitom domu, prioritet morate dati prozoru. Dostupni su u različitom rasponu klasa prenosa zvuka, ovisno o okolini i razinama buke. Ultra-moderna prozorska tehnologija sa izuzetno izdržljivim PVC profilima i posebnim funkcionalnim ostakljenjem pruža efektivnu zvučnu izolaciju koja zadržava svakodnevnu buku tamo gdje joj je mjesto – vani.

Klase prenosa zvuka

Efikasna zaštita od buke počinje sa kompetentnim savjetima, i postaje savršena kada je pravilno ugrađena. Na kraju krajeva, možete uživati u stvarnom miru i tišini samo kada su elementi ispravno i pravilno postavljeni u skladu sa zahtjevima za svaku klasu prenosa zvuka. Prozori sa visokim faktorom zvučne izolacije su također teški i zahtijevaju mnogo pri dizajnu njihovih okvira. Statička svojstva, stabilnost i čvrstoća na čupanje, moraju biti adekvatni. Također, između prozora i špaleta zidova se moraju formirati čiste i nepropusne fuge. Tek tada mjere za zvučnu izolaciju mogu biti uspješne i čine ključni doprinos zaštiti vašeg zdravlja.

Dajte povjerenje i mjere zvučne izolacije u ruke profesionalaca. Vaš lokalni stručnjak vam može besplatno ponuditi savjete o zaštiti od buke.

 

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE