spot_img

Novi Sad dobija atletski stadion sa 5.000 mjesta za gledaoce – Gradiće se i dvorana slična beogradskoj

atletika_050815Dvorane u Beogradu i Ćupriji, stadion u Novom Pazaru, pa stadion i dvorana u Novom Sadu. Atletika polako dobija ono što zaslužuje.
Poslije Novog Pazara, i Novi Sad će dobiti nov, moderan i funkcionalan atletski stadion kao i dvoranu i terene za daljinska bacanja.
Ovu informaciju otkrio je trener naše najbolje atletičarke, Ivane Španović, inače Nosovađanin – Goran Obradović, a prenosi Sportski žurnal.
– Grad je odlučio da nam pomogne. Izgradnjom trenažnog centra izgubili smo atletski dio iza istočne strane stadiona. Već je skinuta staza za 110 metara s jamom za pjesak na kraju, kao i tereni za daljinska bacanja. Najbolji klub kraljice sportova u državi u poslednjih pet godina, AK Vojvodina, ostao je bez veoma bitnih uslova za rad – rekao je Obradović i istakao da će Novi Sad uraditi sve što može da se to promeni.
Grubi radovi trebalo bi da počnu na jesen, stadion će imati 5.000 mjesta za gledaoce, dvorana biti slična onoj u Beogradu, takođe nedavno otvorenoj. Novosadska bi trebalo da bude završena do 2018. a gradi se i slična u Ćupriji, tako da se može reći da atletika najzad dobila mjesto koje je oduvjek i zasluživala.
Novosadski atletičari, a među njima su i Ivana Španović i Mihail Dudaš, prethodnih pet godina trenirali su zimi u prostorijama Novosadskog sajma.
Izvor: eKapija

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE