spot_img

O značaju liderstva za razvoj biznisa 30. maja u Sarajevu

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine/Sektor za edukaciju organizira seminar na temu “Značaj liderstva za razvoj biznisa” koji će se održati 30. maja 2016. godine u prostorijama VTK BiH. Predavač na seminaru je prof. dr Selmo Cikotić.

seminaaar

Cilj seminara je unaprijediti razumijevanje modernog poimanja liderstva, u smislu sposobnosti lidera da inspirira, motivira i ubjeđuje sljedbenike da se na bazi zajedničke vizije prihvati rizik promjene, da se promjena realizira i institucionalizira, te razvije svijest da je liderstvo moguće prakticirati na svim nivoima i u svim ambijentima u kojima je potrebno i moguće vršiti promjene postojećeg stanja.

Seminar će putem interakcije između predavača i učesnika kreirati osnovu za razumijevanje ključnih pojmova i sadržaja liderstva, artikulirati i definirati različite tipove i specifičnosti liderstva, uticaj situacije na liderstvo, te naglasiti i druge značajne odrednice primjene liderstva u sve zahtjevnijem i dinamičnijem svijetu biznisa.

Liderstvo i menadžment imaju mnoštvo sličnosti ali i bitne međusobne razlike. Seminar ima za cilj da osvijetli značaj i jedne i druge funkcije za uspjeh organizacije, te posebnosti korištenja jednog i drugog umijeća u mnoštvu kompleksnih situacija i okolnosti.

Seminar je posebno važan za menadžment u različitim organizacijama i kompanijama, koji svojim načinom komuniciranja sa saradnicima i sljedbenicima mogu kreirati poticajnu atmosferu unutar organizacije.

Učešće na seminaru je besplatno. Više detalja pogledajte na:

http://komorabih.ba/poziv-za-seminar-znacaj-liderstva-za-razvoj-biznisa/

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE