Naslovnica Home Odabrane lokacije za gradnju podzemnih garaža

Odabrane lokacije za gradnju podzemnih garaža

6e40cf98-35a1-4319-b0b4-428d6a0ee099ciglane_fotoGrađani u naselju Ciglane kao najveći problem ističu nedostatak parking-prostora i loš izgled Merhemića trga. Regulacionim planom u ovom naselju predviđeno je da se nova mjesta osiguraju gradnjom dvije podzemne garaže.

Tri etaže

Prva podzemna garaža bila bi na tri etaže, a gradila bi se na lokaciji sadašnjeg parkinga u ulici Husrefa Redžića. Na ovoj lokaciji je vrlo teško pronaći prostor za ostavljanje vozila, a situacija nije mnogo bolja ni u centru naselja. Zbog toga bi se i na parkingu u blizini džamije na Ciglanama trebala graditi podzemna garaža.

“Općina Centar već je počela sa pripremom studije izvodljivosti u vezi s gradnjom dvije podzemne garaže na Ciglanama”, kazao je Nedžad Ajnadžić, načelnik općine Centar.

On ističe kako će se ubrzo raspisati i tender za izbor izvođača radova za sanaciju Merhemića trga, što je jedan od značajnih projekata u ovoj općini za 2017. godinu.

Izvor: Akta.ba

Novosti

Pregradni zidovi

0
Pregradni zidovi su vertikalni razdjelnici koji se koriste za razdvajanje unutrašnjih prostora zgrade u prostorije i područja za cirkulaciju poput hodnika. Ovisno o korištenom...

Panel fasade: StoVentec Glas

Koje se skele koriste u građevini

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime