Naslovnica Home Olakšano dobijanje građevinskih dozvola u Sokocu, Palama i Istočnom Novom Sarajevu

Olakšano dobijanje građevinskih dozvola u Sokocu, Palama i Istočnom Novom Sarajevu

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je 27. jula,  u Banjaluci zaključila sporazum sa opštinama Sokolac, Pale i Istočno Novo Sarajevo kojim se olakšava investitorima pribavljanje dokumentacije u procesu izdavanja dozvole za građenje.

showimageIz Uprave je saopšteno da će zaključenjem sporazuma navedene opštine, u ime investitora, elektronskim putem, pribavljati dokmentaciju iz nadležnosti Uprave čime će znatno olakšati dobijanje dozvole za građenje i pružiti bolju uslugu investitorima kroz uštedu vremena i novca.

Direktor Uprave Miloš Komljenović rekao je da bi se, imajući u vidu da je ova uprava nadležna za vođenje javnih evidencija o nepokretnostima i pravima na njima, bržim dostavljanjem podataka u vezi imovinsko-pravnih odnosa u postupcima za dobijanje dozvola za građenje pozitivno uticalo na poslovnu klimu u Republici Srpskoj, odnosno u BiH.

Prema njegovim riječima, ovaj sporazumi regulisaće upravo tu proceduru za brzo i efikasno pribavljanje neophodnih podataka o nepokretnostima i pravima na njima, koji će jedinicama lokalne samouprave omogućiti da u kraćem roku izdaju dozvole za građenje.

Menadžer Projekta unapređenje poslovnog okruženja i poboljšanje konkurentnosti lokalnih zajednica Grupacije Svjetske banke Tarik Šahović rekao je da će od danas polovinu dokumentacije potrebne za izdavanje dozvole za građenje prikupljati opštine u ime investitora i da se na taj način smanjuje broj institucija koje investitor treba da posjeti da bi prikupio potrebnu dokumentaciju za izdavanje dozvole.

– Ovo bi trebao da bude inicijalni podsticaj ostalim opštinama da unaprijede svoje poslovanje, jer samo tako možemo poboljšati konkurentnost – istakao je Šahović.

 

capital

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime