spot_img

Opšina Pale: Investitor iz Češke želi investirati u drvoprerađivačku industriju, a potom i u energetiku

Predstavnici čeških investitora juče su u razgovoru sa načelnikom Opštine Pale Miodragom Kovačevićem izrazili želju za investiranje u drvoprerađivačku industriju, u prvoj fazi, a potom i u energetiku.

drvna

Kovačević je rekao da je početna vrijednost investicije od 12 mil KM češkog partnera jako značajna s obzirom na to da predstavlja početak saradnje, saopšteno je iz Opštine Pale.

– Za Opštinu Pale vrlo je bitno da se krene sa saradnjom jer ako napravimo uspješnu saradnju sa jednim stranim investitorom, onda će to sigurno biti signal da mogu i drugi da dolaze – rekao je Kovačević.

Zastupnik čeških kompanija sa predstavništvima u Češkoj i Slovačkoj, Јan Glir, rekao je da su došli u opštinu Pale kako bi dogovorili investiciju koja će se prvobitno baviti drvoprerađivačkom industrijom, a na dugoročnom planu i sektorom energetike.

– U prvoj fazi ćemo da radimo sa jednom malom pilanom, a na dugoročnom planu planiramo mnogo veću pilanu – rekao je Glir i dodao da su povezani sa partnerima koji prate njihovu investiciju, i u zavisnosti koliko ona bude uspješna, doći će i sljedeća.

Na sastanku su učestvovali i predstavnici Ambasade Češke u BiH i Agencije za promociju stranih investicija u BiH FIPA, a Kovačević je rekao da je zainteresovanim gostima predstavio investicioni profil Opštine Pale.

Načelnik Opštine Pale zahvalio je direktoru FIPA-e Gordanu Miliniću što je češkim investitorima preporučio opštinu Pale koja će se, prema njegovim riječima, truditi da opravda ukazano povjerenje.

 

RTRS

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE