spot_img

Ove godine počinje obnova Doma penzionera u Trebinju

4cb86879-eabe-434a-8b3a-246c76063b1edompenzionera

Dom penzionera u Trebinju, jedina ustanova ove vrste u istočnoj Hercegovini, uskoro će dobiti novi izgled.

Sanacija krovova

Kako je rekao Rajko Ćapin, direktor trebinjskog Doma penzionera, radovi počinju tokom ljeta, a u planu je, osim rekonstrukcije, i proširenje kapaciteta.

“Sanirat ćemo krovove, fasadu s toplotnom izolacijom, mašinske i elektroinstalacije i proširiti kapacitet prijema korisnika, što će otvoriti i nova radna mjesta. Ono što je najvažnije svakako je da će ova ustanova uskoro biti u funkciji što boljeg kvaliteta pružanja usluga korisnicima”, pojasnio je Ćapin.

Dodao je da trenutno opremaju fizioterapeutske ambulante.

“Ukupan projekt rekonstrukcije doma vrijedan je skoro dva miliona maraka, a sredstva su osigurana iz programa namijenjenog raspuštanju kolektivnih centara u BiH”, naveo je Ćapin.

Dodao je da za sada ne mogu izaći ususret svima koji žele smještaj u ovoj ustanovi.

Nedostaje soba

“Postoje stalne aplikacije za prijem novih korisnika, ali često nismo u mogućnosti da odmah odgovorimo na sve zbog nedostatka soba. Nadamo se da će se situacija popraviti kada se adaptiraju sobe koje do sada nisu bile u funkciji”, ističe Ćapin.

Navodi da u Domu penzionera u Trebinju borave korisnici iz cijele BiH, ali i regiona.

Kreativne radionice

Dom penzionera u Trebinju korisnicima pruža mogućnost da se kreativno izraze kroz razne radionice i druženja koja se u ovoj ustanovi organiziraju.

“Svako može pronaći nešto za sebe, da bi se osjećao korisnim i u trećoj životnoj dobi. Cijeli menadžment i svi zaposleni su usmjereni prema našem korisniku i kroz timski rad pružamo kvalitetnu uslugu”, naglasio je Ćapin.

Izvor: Akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE