spot_img

Pametna ušteda uz hansgrohe tehnologije – EcoSmart i CoolStart

Održivost igra sve važniju ulogu u načinu na koji razmišljamo i djelujemo, kao i u načinu na koji živimo. Po pravilu, Vaš sopstveni dom i dalje nudi veliki potencijal optimizacije, što pozitivno utiče na životnu sredinu i račune za energiju. U kupatilu se također mogu primjeniti mere koje pomažu da se živi održiviji i štite važne resurse.

Samo korišctenjem ručnog tuša koji štedi vodu, na primjer hansgrohe Raindance Select S sa EcoSmart tehnologijom i protokom od samo 8,5 litara u minuti, oko 1.541 kVh, odnosno 8% ukupne potrošnje energije u domaćinstvu od četiri osobe, može se sačuvati za godinu dana. Tehnologije: EcoSmart i CoolStart proizvodi takođe smanjuju količinu energije potrebne za toplu vodu.

Tuširanje sa mozgom: hansgrohe EcoSmart

Ručni tuševi hansgrohe EcoSmart imaju posebnu kontrolu protoka. Samo oko 8,5 litara vode u minuti protiče kroz posebno razvijene, inovativne mlaznice. Ipak, zadovoljstvo tuširanja je ubjedljivo: zahvaljujući finim vrstama mlaza kao što je prijatni mlaz PowderRain, količina vode se koristi posebno efikasno i pametno. Lako se montiraju, štite životnu sredinu i vaš novčanik za kratko vreme. EcoSmart varijante ručnih tuševa Pulsify Select S, Raindance Select E i Crometta harmonično se uklapaju u različite stilove kupatila zahvaljujući svom bezvremenskom dizajnu i dostupnosti sa različitim površinama. Na ovaj način se i vizuelno zadržava atmosfera dobrog osjećanja u domu.

EcoSmart tehnologija u Tuš sistemima

Tuš sistemi linija Vernis Shape, Crometta E i Pulsify S takođe impresioniraju efikasnom upotrebom našeg najvrjednijeg resursa: vode. Kao kompletan sistem koji se sastoji od šipke za tuširanje, termostata i nadglavnog i ručnog tuša, oni donose vellness iskustva i održivost u vaš dom. Veliki gornji tuševi u EcoSmart verzijama Vernis Shape i Crometta E sa velikim prskanjem  također troše samo između 8,7 i 7,6 litara vode u minuti. Promjena je uvijek vrijedna truda, jer je to i isplativa i laka za primjenu mera zaštite klime: CO2 otisak četvoročlanog domaćinstva se smanjuje za 400 kilograma godišnje zahvaljujući uštedi energije za pripremu tople vode.

Pravi obrt za uštedu: CoolStart

Tehnologija hansgrohe CoolStart pruža pravi obrt za još održiviji svakodnevni život. Osigurava da slavina automatski dovodi hladnu vodu kada je ručka u srednjem položaju. Stoga, kada se slavina nakratko otvori i isključi, na primjer kada se navlaži četkica za zube, energija se ne troši nepotrebno za zagrivanje vode. Integrisana EcoSmart+ tehnologija smanjuje potrošnju vode na samo četiri litra u minuti na tri bara. Dakle, nova hansgrohe linija baterija, Rebris smanjuje protok za dodatnih 20 procenata u poređenju sa EcoSmart proizvodima. Kada je riječ o udobnosti i dizajnu, nema potrebe da pravite kompromise u kupatilu iz snova: linije hansgrohe Rebris E i Finoris nude posebno privlačan dizajn i prijatan mlaz vode.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE