Naslovnica Home Pet evropskih kompanija daje 4,75 mlrd EUR za Sjeverni tok 2 -...

Pet evropskih kompanija daje 4,75 mlrd EUR za Sjeverni tok 2 – Izgradnja gasovoda do kraja 2019. godine

Kompanija Sjeverni tok 2 AG potpisala je ugovore sa kompanijama ENGIE, OMV, Shell, Uniper i Wintershall o finansiranju projekta izgradnje gasovoda Sjeverni tok 2, za koji će obezbijediti polovinu novca od ukupno 9,5 mlrd EUR, saopštio je u ponedjeljak (24. aprila 2017. godine) ruski Gazprom.

Pet evropskih energetskih kompanija će platiti čak 950 mil EUR pojedinačno, dok će preostala sredstva obezbijediti Gazprom, koji ostaje jedini akcionar u kompaniji Sjeverni tok 2 AG, koja je izvođač gasovoda, prenosi ruska agencija Tas.

Izgradnja gasovoda će početi 2018. godine, a biće završen do kraja 2019. godine, saopštile su kompanije koje učestvuju u izgradnji.

Gasovod, u dužini od 1.220 km i ukupnog godišnjeg kapaciteta od 55 milijardi kubnih metara gasa, udvostručio bi količinu gasa koja bi se iz Rusije direktno isporučivala u Njemačku preko Baltičkog mora, zaobilazeći Ukrajinu kao tradicionalnu tranzitnu rutu.

Izvor: eKapija

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime