spot_img

Pet miliona eura za projekat izgradnje u Trebinju

Ambasador Češke u Bih Jakub Skalnik rekao je na jučerašnjem investicijskom forumu koji se održao u Trebinju da će njegova zemlja obezbijediti grant za ovaj grad od pet miliona eura za projekat izgradnje vodovodnog sistema Zubačkog platoa.

trebinje

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević istakao je da je cilj konferencije da se predstave realizovani i planirani projekti.

On je zahvalio ambasadama svih zemalja koje su prethodnih godina svojim investicijama bili prisutni na ovom području, napominjući da će tokom skupa biti predstavljani projekti koji će Trebinje obogatiti za nekoliko stotina novih radnih mjesta.

Vučurević je podsjetio da je Trebinje prethodnih godina iz raznih zemalja dobilo pet miliona eura donacija.

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ocijenio je pozitivnim održavanje ovakve konferencije u Trebinju, napominjući da je ovaj grad u prethodnom periodu dobio značajne donacije od pojedinih zemalja.

Ivanić je kao jednu od šansi za Hercegovinu naveo prolazak Jadransko-jonskog koridora preko Popovog polja, ali i mogućnost prolaska gasovoda iz Azerbejdžana kroz ovaj dio Republike Srpske.

On smatra da se treba više orijentisati na projekte koji zapošljavaju i da treba na njima konkretnije raditi.

“Dobio sam spisak mogućih projekata, a postoje i dva investiciona fonda koja su došla do Predsjedništva BiH, a koji traže spisak projekata da se razmotri mogućnost novih ulaganja u BiH i Republiku Srpsku”, rekao je Ivanić.

Konferenciji, čiji je organizator grad Trebinje u saradnji sa fondacijom “Konrad Adenauer” i Agencijom za unapređenje stranih investicija BiH /FIPA/, a koja je održana u jednom trebinjskom restoranu, prisustvovali su i ambasadori Srbije, Hrvatske, predstavnici Ambasade Rusije, zamjenik ambasadora Crne Gore, te predstavnici istočnohercegovačkih opština.

 

Srna

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE