spot_img

PixPlant 3: Kreirajte prilagođene 3D teksturisane mape za Vaše nacrte

Arhitektonski nacrti prilikom predstavljanja dizajna su glavni alat u komunikaciji arhitekata direktno sa klijentima.  Međutim, teksture velikog broja živih materijala koji danas postoje, vrlo je teško unijeti u nacrte. U nekim slučajevima je moguće pronaći prikladanu teksturu mape za željeni materijal online, ali kada je u pitanju eksperimentisanje sa novim materijalima ili jedinstvenim bojama, pojavljuje se potreba za većim prilagođavanjem. U prošlosti, možda ste mogli ručno da kreirate i uredite svoje teksturisane mape, ali to je danas dug i naporan proces.

Danas programi, kao što je PixPlant pružaju jednostavan i intuitivan proces kreiranja besprijekornih mapa sa Vaših fotografija. Prema proizvođaču, verzija 3 nudi integrisani okoliš za kreiranje 3d mapa iz običnih fotografija. PixPlant nudi korisnicima besprijekorne teksture u samo par sekundi uključujući rasipanje, difuzno, zrnasto, normalno i ambijentalno zatvaranje mape. Kako je PixPlant dizajniran da radi potpuno autonomno, korisnici nisu prisiljeni učiti novi softwer za modeliranje ili crtanje. Pored navedenog, PixPlant nudi 3D uređivanje mapa uključujući rasipanje, skulpturisanje i alate za bojenje.

PixPlant je dostupan za Windows i Mac OS X. Puna demonstracija, video tutorijal, slike i dodatne informacije možete pronaći na ovom LINKU.

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE