spot_img

Počela izgradnja zaštitnog zida od buke u Beogradu kod Hitne pomoći

pocela-izgradnja-zastitnog-zida-od-buke-0304Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je u petak (31.03.2017) da je počela izgradnja zaštitnog zida od buke na auto-putu koji prolazi kroz Beograd na deonici kod Hitne pomoći.

– Zaštitni zid od buke, koji se radi na auto-putu na dionici kod Hitne pomoći, dugačak je 365 metara. To je treći zaštitni zid koji se ove godine postavlja na teritoriji Beograda. Urađeni su zidovi kod KBC „Bežanijska kosa” dužine 635 metara i na dionici kod Vrčina, koji se sastoji od pet pregrada, ukupne dužine 2.638 metara – rekao je Vesić i dodao da izgradnju zaštitnih zidova finansira JP Putevi Srbije.

On je zahvalio Putevima Srbije zato što su prihvatili prijedlog Grada Beograda da se na teritoriji našeg grada na dionicama auto-puta, koji prolazi pored stambenih zgrada, izgrade zidovi koji će građane zaštititi od buke.

– Beograd do ove godine nije imao nijedan metar zaštitnog zida, a ove godine smo izgradili 3.638 metara i riješili problem sa bukom za pojedine građane i bolnice koje se nalaze pored auto-puta – naveo je gradski menadžer.

On je poručio da će se sa izgradnjom zaštitnih zidova u Beogradu nastaviti i naredne godine.

– Odlučni smo da zaštitimo naše građane od buke. Razgovaramo sa Putevima Srbije da se ovakvi zaštitni zidovi podignu na dionicama auto-puta kroz Novi Beograd – poručio je Vesić i zahvalio Putevima Srbije i direktoru Zoranu Drobnjaku na ulaganjima u Beograd, jer su na teritoriji glavnog grada posljednje tri godine rekonstruisali  više od 100 kilometara puteva koji su u njihovoj nadležnosti.

Izvor: Gradjevinarstvo.rs

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE