spot_img

Počela je izgradnja pratećih uslužnih objekta na odmorištu Lepenica, dionica Sarajevo

Počela je izgradnja pratećih uslužnih objekta na odmorištu Lepenica, dionica Sarajevo zapad – Tarčin s ciljem da se putnicima osigura puni konfort, kako je to i uobičajeno u svijetu.

lepenica

“Ova dva nova objekta na autocesti A1 za vozače znače sigurniju i udobniju vožnju, ugodan predah, ali isto tako upoznavanje turističkih i ambijentalnih znamenitosti okruženja”, istakao je Đenan Salčin, v.d. direktor JP Autocete FBiH.

Ugovorni korisnik Holdina d.o.o. Sarajevo, članice INA grupe u BiH, nakon otvaranja benzinskih stanica na odmorištu Kravice na najjužnijoj dionici Koridora Vc, gradi i dvije nove benzinska stanica s trgovinom, caffe barom i restoranom na dvostranom odmorištu Lepenica.

“Benzinske stanice na odmorištu Lepenica predstavljaju drugu fazu naše saradnje sa JP Autoceste FBiH na izgradnji objekata duž Koridora Vc. Na cjelokupnom projektu će biti angažirana 21 kompanija od kojih je 17 iz Bosne i Hercegovine. Tokom same gradnje bit će angažirano oko 140 ljudi. Završetak radova se očekuje početkom 2017. godine, kada ćemo nove INA benzinske stanice predstaviti javnosti”, izjavio je Ante Aralica, generalni direktor Holdine Sarajevo.

Investicija od 4,5 miliona KM će osigurati izgradnju objekata po najvišim evropskim standardima objekata slične namjene, gdje će se vozačima ponuditi bogat izbor proizvoda, te ugodno mjesto za odmor. Korisnicima će usluge biti pružane 24 sata dnevno.

U novim objektima na autocesti će biti zaposleno oko 35 ljudi.

JP Autoceste FBiH je ustupilo na korištenje cestovno zemljište za izgradnju pratećih uslužnih objekata i obavljanje pratećih djelatnosti na osnovu javnog oglasa na rok od 20 godina.

Prihodi od naknade za korištenje cestovnog zemljišta JP Autoceste FBiH će uložiti u daljnju izgradnju autoceste na Koridoru Vc.

 

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE