spot_img

Počela obnova Kulturnog centra u Trebinju

Po završetku rekonstrukcije Kulturnog centra u Trebinju, na kojem su pripremni radovi počeli krajem prošle sedmice, građani će na raspolaganju imati moderno opremljen bioskop, pozorišnu salu, galerijske i druge prateće prostore.
trebinje
Planom rekonstrukcije predviđena je sanacija krova, komunalne infrastrukture, sistema grijanja i hlađenja i stavljanje nove fasade. Novac za rodove, čija je vrijednost procijenjena na 4 mil KM, obezbijedila je turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA, a njihov završetak planiran je idućeg proljeća.

– Rekonstrukcija će, u manjoj ili većoj mjeri, obuhvatiti skoro svaku prostoriju unutar objekta. Još su u toku pripremni radovi, a glavni kreću za nekoliko dana – kaže Miljan Vuković, umjetnički direktor Kulturnog centra.

Dodao je da je u planu nabavka novog namještaja i moderne opreme za projekcije.

Vuković kaže da se značajni rekonstruktivni zahvati očekuju i na pozorišnoj sali iako je ovaj dio objekta u mnogo boljem stanju nego bioskop.

Zbog obnove zgrade znatan dio kulturnih manifestacija u narednim mjesecima biće odgođen ili organizovan na drugim lokacijama.

Glas Srpske

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE