spot_img

Počeli radovi na rekonstrukciji KSC Kantarevac

Za ovaj projekt Vlada Japana odobrila je grant u iznosu od 443 hiljade maraka, a u pitanju je sanacija i proširenje KSC Kantarevac.

kantarevac(1)

Kako je prilikom posjete istakao Satoru Kusayama, po okončanju ovog projekta, koje se očekuje na jesen ove godine, planirano je otvaranje fudbalske akademije.

Kazao je kako su inicijatori za otvaranje te akademije Fondacija “Mali most” i bivši kapiten fudbalske reprezentacije Japana te dodao kako je to prilika djeci iz osnovnih škola da postanu članovi fudbalske škole.

“To će biti prilika da se pozovu djeca koja dolaze iz različitih etničkih grupa da se na taj način druže, provode vrijeme zajedno te stvaraju prijateljstva i da na takav način Vlada Japana da svoj doprinos promicanju pomirenja između etničkih skupina u Mostaru”, kazao je Satoru Kusayama.

Od 1996. godine, odnosno od okončanja rata u BiH, Vlada Japana je, kako je naglasio, donirala oko milijardu maraka za projekte koji su realizovani širom zemlje.

Govoreći o Mostaru, dodao je kako je japanska Vlada, osim ovog projekta, u prošlosti donirala sredstva za nabavku autobusa za javni gradski prevoz te opremu za održavanje puteva kompaniji Ceste Mostar.

“Ove godine Japan i BiH obilježeljavaju 20 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i mi želimo da iskoristimo priliku da ove godine, kada očekujemo i završetak ovog projekta, taj projekat obilježimo kao jedan od simbola prijateljstva, odnosno prijateljske saradnje između Japana i BiH”, kazao je Kusayama.

Po riječima višeg sportskog menadžera i voditelja projekta obnove KSC Kantarevac Đenana Šute, u prvoj fazi rekonstrukcije očekuje se izgradnja novog objekta, svlačionica s kancelarijskim prostorom, terena za igru koji će biti pokriven umjetnom travom, kao i nova rasvjeta i uređenje tribina.

Predviđeni rok za okončanje ovog projekta je kraj ljeta, odnosno kraj augusta 2016 godine.

 

Izvor: akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE