Naslovnica Home Pogledajte kako će izgledati kompleks na Zlatištu vrijedan 15 mil KM

Pogledajte kako će izgledati kompleks na Zlatištu vrijedan 15 mil KM

4p

Zabavni park na Zlatištu iznad Sarajeva mogao bi biti pravo osvježenje za odmor i rekreaciju Sarajlija, ali i turističku ponudu ovog dijela BiH. Park “Sunnyland” koji se trenutno gradi na 16.500 m2, biće završen već ovog ljeta. Iza projekta stoji istoimena firma iz Istočnog Sarajeva koja će u izgradnju tog centra uložiti oko 15 mil KM.

3p

Iako buduće goste očekuje bogat sadržaj, najveća atrakcija biće “alpine coaster”.

– Prije nekoliko dana smo u saradnji sa našim partnerima iz Njemačke počeli montažu glavne atrakcije – “alpine coaster” ili bob na šinama. Radovi se odvijaju u skladu sa planiranim rokovima, a javnost ćemo blagovremeno obavijestiti o tačnom datumu otvaranja centra – rekao je Amer Ćorić iz kompanije “Dubos”, koja je izradila studiju izvodljivosti i pripremila realizacije projekta.

2p

Osim boba na šinama, u zabavnom parku na putu prema Trebeviću, spremaju se i drugi sadržaji za djecu i odrasle.

– U prvoj fazi centar će imati i dječiju i igraonicu na otvorenom, ugostiteljske objekte, prodavnice. Outdoor igraonica je sadržaj koji će sigurno privlačiti veliki broj posjetilaca na Trebević – dodaje Ćorić. On ističe i da je u planu i proširenje centra na ukupno 36.000 m2. “U drugoj fazi planiramo instalaciju novih atrakcija koje će ponovo biti jedinstvene za region”.

1p

Glavni projekat buduće zabavne atrakcije na Zlatištu radila je kompanija PRODIG društvo za projektovanje i inženjering iz Sarajeva, dok je firma “Dubos” zadužena za razvoj i upravljanje, odnosno, analizu tržišta, izradu studije izvodljivosti, upravljanje procesom gradnje, specifikaciju opreme.

Gotovo je sigurno da će “Sunnyland” biti pravo osvježenje za izlet Sarajlija, s obzirom na to da će se smjestiti na svega nekoliko minuta od centra.

5p

Amer Ćorić iz firme “Dubos” smatra da će zabavni park poboljšati i turističku ponudu, te postati nezaobilazna destinacija u Sarajevu. Osim toga, ova investicija bi trebalo da zaposli oko 60 radnika, a pored lokalnog stanovništva i turista, korist bi mogli imati i proizvođači hrane, škole, vrtići.

 

eKapija

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime