spot_img

Porcelanosa: Razvoj od keramike do nove generacije materijala za ventilirane fasade – Krion

Studenti, arhitekti, profesori i druge kolege iz struke su imali priliku iz prve ruke vidjeti ovaj revolucionarni materijal razvijen u Porcelanosa grupaciji.

Stavljajući poseban naglasak na educiranje o novim trendovima i arhitektonskim dostignućima, Brotis je u suradnji sa Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru organizirao znanstveni sat o temi ”Porcelanosa – Razvoj od keramike do nove generacije materijala za ventilirane fasade – Krion”. Predavači su bili Carlos Tortosa Giannini (firma Butech) i Dejan Racić (firma Porcelanosa Grupo). Studenti, arhitekti, profesori i druge kolege iz struke su imali priliku iz prve ruke vidjeti ovaj revolucionarni materijal razvijen u Porcelanosa grupaciji.

U detaljnoj i zanimljivoj prezentaciji, Giannini se dotakao široke primjene materijala Krion, od interijera do ventiliranih fasada gdje se Krion nameće kao jedinstveno rješenje za dizajnerski najkompliciranije ideje.

Što je to KRION?

Krion je materijal nove generacije koji uspješno pretvara ideje u stvarnost. Krion je materijal razvijen od strane Systempool tvornice, tvornice koja pripada Porcelanosa grupaciji. To je materijal topao na dodir i sličan prirodnom kamenu. Načinjen je od dvije trećine prirodnih minerala (ATH – aluminijev trihidrid) i niskog postotka visokootpornih smola. Ovaj sastav daje KRION-u veliki broj ekskluzivnih svojstava: potpunu nepropusnost, antibakterijski efekt bez dodataka bilo kakvih aditiva, visokootpran i lagan za održavanje, zahtjeva minimalno održavanje. Obrađuje se na sličan način kao i drvo, može se rezati, spajati, te oblikovati uz pomoć zagrijavanja. Čak se može i lijevati tijekom proizvodnog procesa da bi izveo specifično dizajnirane oblike i projekte koje je nemoguće dobiti sa drugim materijalima. Površine od Kriona mogu biti bez spojeva što sprječava širenje bakterija i čini čišćenje lakšim. Može se raditi u više različitih boja uključujući bijelu završnu obradu koja se ističe po svojoj čistoći i neutralnosti u usporedbi sa ostalim sličnim materijalima.
Krion je ekološki materijal, jer se može u potpunosti reciklirati. Svi proizvodi od Kriona se mogu staviti u ponovnu proizvodnju i koristiti u novom proizvodnom ciklusu.

Sve detaljnije informacije o KRION materijalu možete dobiti u Studio Keramike Brotis, ili na tel: +387 36 650 960 ili na e-mail: info@brotis.eu.

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE