Naslovnica Home Posjeta sjedištu Alumil grupacije

Posjeta sjedištu Alumil grupacije

Partneri iz Bosne i Hercegovine su tokom jula posjetili sjedište grupacije Alumil. Ovo je bila jedinstvena prilika da se na nabolji mogući način upoznaju sa proizvodnim mogućnostima grupacije, novim proizvodnim tehnologijama, novim sistemima profila, kao i sa najnovijim projektima koje je grupacija realizovala ili realizuje.

2

U industrijskoj zoni Kilkisa, na sjeveru Grčke, partnerima su predstavljene mogućnosti ekstruzije aluminijumskih profila na četiri linije za ekstruziju sa presama različite snage. Takođe, predstavljene su mogućnosti plastifikacije u jednom postrojenju za vertikalnu plastifikaciju i u jednom postrojenju za horizontalnu plastifikaciju. Pored pogona za klasičnu plastifikaciju, partneri su upoznati sa tehnološkim procesom u pogonu za sublimaciju gdje se proizvode profili sa efektom drveta. Partnerima je predstavljen potpuno autmatizovan pogon za eloksažu aluminijumskih profila, koji trenutno ima najveći kapacitet u Evropi. Nove automatske linije za proizvodnju profila sa termičkim prekidom su oduševile goste sa svojim kapacitetom i mogućnostima. U pogonu za proizvodnju unutrašnjih i ulaznih vrata INTERNO, partnerima su predstavljene mogućnosti u proizvodnji unutrašnjih, ulaznih i sigurnosnih vrata koja u sebi objedinjuju vrhunski dizajn i savremene tehnologije.

1

Partnerima su predstavljene mogućnosti ispitivanja i sertifikacije aluminijumskih vrata, prozora i fasada u laboratoriji koja je sertifikovana od strane IFT Rozenhajm. Ova laboratorija je svakako najbolja i najnaprednija na prostoru jugositočne Evrope, tako da omogućava ispitivanje vrata, prozora i fasada velikih dimenzija.

3

Drugi dan posjete, partneri su proveli u Solunu u Efkarpiji gdje su im prezentovani najnoviji sistemi arhitektonskih aluminijumskih profila kao što su: S560, S440, M7, SD95, SD77, S77, S91,…. Potpuno novi sistemi sa novim inovativnim pristupom u dizajnu i razvoju. Vrhunske performanse novih sistema i nova tehnička rješenja su sa oduševljenjem prihvaćena od strane naših partnera. Svi novi proizvodi su predstavljeni i u potpuno novom šourumu.

4

Posebna atrakcija posjete bilo je predstavljanje prozora GOOGLE. Grupacija Alumil je u proteklih 4 godine za potrebe rekonstrukcije Google-ove zgrade na Menhetnu razvila prozor po posebnoj specifikaciji. Za ovu potrebu je razvijen i poseban sistem profila koji su korišteni samo za ovaj projekat, kako bi se ispunila stroga tehnička specifikacija definisana od strane Google.

5

Pored zvaničnog dijela posjete, partneri su imali priliku da razmjene vlastita iskustva i da se upoznaju sa kulturom, tradicijoma i gastronomijom Grčke.

Alumil timu je ova posjeta predstavljala posebnu čast i zadovoljstvo!

 

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime