Naslovnica Home Potpisan ugovor za izgradnju Transbalkanskog koridora

Potpisan ugovor za izgradnju Transbalkanskog koridora

Ugovor o izgradnji Transbalkanskog elektroenergetskog koridora kroz Crnu Goru, vrijedan 25 miliona eura, koji finansira EU, a implementira Njemačka razvojna banka /KFW/, potpisan je u Lastvi Grbaljskoj kraj Budve.

Balkans-map

Ugovor su sinoć potpisali crnogorski ministar ekonomije Vladimir Kavarić, član upravnog odbora KFW za Evropu i Aziju Roland Siler i izvršni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema Ivan Bulatović, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva ekonomije.

“Crna Gora je obezbijedila donaciju EU kroz Zapadnobalkanski investicioni okvir u visini od 25 miliona eura za Transbalkanski elektroenergetski koridor, odnosno izgradnju prenosne mreže kojom se obezbjeđuje povezivanje Crne Gore sa Srbijom, a nakon toga i BiH 400-kilovoltnim dalekovodom”, rekli su iz Ministarstva.

Iz tih sredstava predviđena je i realizacija investicija kojima se obezbjeđuje pouzdanost i sigurnost rada sistema u dijelu koji se odnosi na projekat povezivanja prenosnih sistema Crna Gore i Italije.

 

Srna

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime