Naslovnica Home Potpisani ugovori za rekonstrukciju ambulanti domova zdravlja u Doboju i Brodu

Potpisani ugovori za rekonstrukciju ambulanti domova zdravlja u Doboju i Brodu

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima firmi koje su pobijedile na javnim tenderima za reorganizaciju i adaptaciju dijela Doma zdravlja Doboj i tri ambulante porodične medicine Doma zdravlja u Brodu.

bolnica_170715

Vrijednost ugovora za adaptaciju i reorganizaciju dijela objekta Doma zdravlja u Doboju je 594.894 KM sa PDV-om, a izvođač radova je GP “Gradip” iz Prnjavora. Sredstva u potpunosti obezbjeđuje Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Radovima je predviđena unutrašnja sanacija prostorija na dva sprata, koja podrazumijeva reorganizaciju postojećih prostorija i prilagođavanje potrebama ambulanti porodične medicine i drugih službi, sanaciju podova, zidova, zamjenu unutrašnje stolarije, potpunu sanaciju i rekonstrukciju instalacija struje, vode, kanalizacije, kao i rekonstrukciju računarske mreže. Projektom je predviđena i ugradnja lifta.

Ukupna vrijednost potpisanog ugovora za adaptaciju ambulanti porodične medicine Vinska, Gornje Kolibe i Liješće Doma zdravlja Brod je 163.202 KM sa PDV-om. Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS obezbijediće 70% sredstava, a 30% opština Brod.

Radi se o radovima sanacije i adaptacije postojećih objekata i reorganizaciji unutrašnjeg prostora kako bi se prilagodio potrebama ambulanti porodične medicine. Predviđene su ambulante sa pratećim prostorijama namjenjene za jedan tim porodične medicine. Radovi obuhvataju sanacije podova, zidova, plafona, krovne konstrukcije, rekonstrukciju instalacija (vode i kanalizacije, elektroinstalacija, grijanja) i telefonske i računarske mreže. Izvođač radova je firma “Univerzal BS” iz Banjaluke.

Podsjećamo, u Dom zdravlja Doboj Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite do sada je uložilo 754.920 KM, a u Dom zdravlja u Brodu 660.829 KM.

U periodu od 2006 – 2016. godine kroz realizaciju projekata “Razvojni program Republike Srpske” i “Јačanje zdravstvenog sektora” ukupno je izgrađeno ili rekonstruisano 85 objekata, odnosno 228 ambulanti porodične medicine.

Planirano je da do kraja 2016. godine ukupno bude rekonstruisano i izgrađeno 127 objekata, odnosno 334 ambulante prodične medicine.

 

RTRS

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime