spot_img

Pouzdan i kvalitetan partner u evropskim okvirima

Proizvodnja i ugradnja prozora, vrata i visećih fasada od PVC i aluminijskih profila, kao i izolacionog stakla, ključna je djelatnost Saplast organizacije od 1997. godine. Trenutno broji 154 zaposlenika i osim što je jedan od vodećih proizvođača PVC i ALU stolarije u Bosni i Hercegovini, Saplast svakodnevno zauzima sve veći udio na evropskom i svjetskom tržištu. Kreiranje kvalitetnih i jedinstvenih tehničkih rješenja, omogućava im dodatnu standardizaciju i certificiranost proizvoda, kao i jačanje konkurentske prednosti na tržištu. Dokaz tome jesu mnogi inostrani projekti, između kojih se izdvaja i SHAPE 2020 – sjedište NATO snaga u Belgiji.

AKTUELNI PROJEKAT SHAPE 2020 – sjedište NATO snaga MONS, Belgija OSNOVNE INFORMACIJE: Broj stambenih jedinica: 600 Proizvodnja i ugradnja: -PVC prozora -PVC ulaznih i balkonskih vrata -PSK kliznih elemenata -okapnica i -komarnika Smješteno na sjeveru grada Bergena u Belgiji, sjedište NATO snaga sastoji se od 600 stambenih jedinica i prvi je projekat ovakve prirode, u kojem Saplast ima priliku učestvovati izradom i ugradnjom PVC stolarije i popratnih elemenata.

PVC profil korišten za elemente u projektu SHAPE 2020 je SOFTLINE 70 AD – sistem klasičnog dizajna sa ugradnom dubinom od 70 mm. Atraktivan i elegantan dizajn postignut je blago zaobljenim ivicama i veoma malom vidnom površinom. Svojim neutralnim izgledom se idealno uklopio u projektne i arhitektonske ideje, kao i u sami identitet ovog stambenog projekta.

SOFTLINE 70 AD Vrhunski je profil u skladu sa najvišim RAL standardom kvaliteta – klasa A prema DIN EN 12608. U projektu za sjedište NATO snaga korišten je dvobojni sistem profila, čime se postiže dodatna vanjska prilagođenost sveukupnom dizajnu stambenih jedinica.

Tip 70-mm-dubine provjerenog sistema SOFTLINE omogućava još bolju stabilnost i optimalnu toplotnu i zvučnu izolaciju. SOFTLINE 70 AD dostupan je u preko 50 nijansi boja, što omogućava persoaliziranu izradu po željama i potrebama kupaca. Specijalno oblikovana čelična armatura omogućava veću stabilnost i ugradnju zaštitnih okova protiv obijanja. Zahvaljujući homogenim površinama profila i lajsni za staklo, čišćenje i održavanje veoma je jednostavno.

SAPLAST D.O.O. Bosna i Hercegovina Nikole Šopa 245 71210 Sarajevo +387 (0)33 779 500 saplast@saplast.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE