spot_img

Poziv za izradu idejnog, urbanističko-arhitektonskog rješenja “Spomenički kompleks Tunel D-B”

Fond memorijala Kantona Sarajevo u suradnji sa Asocijacijom arhitekata Bosne i Hercegovine raspisao je Poziv za izradu idejnog, urbanističko-arhitektonskog rješenja “Spomenički kompleks Tunel D-B”.

tunel-spasa

Cilj ovog konkursa je pronalazak najkvalitetnijeg urbanističko-arhitektonskog rješenja po pitanju pretvaranja postojećeg kompleksa u suvremeni, muzejsko-memorijalni centar.

Pravo sudjelovanja na konkursu imaju sve fizičke i pravne osobe u BiH, bez novčane participacije.

Organizatori konkursa su osigurali vrijedne nagrade za odabrane radove.

Rok za prijem ponuda je 5.12.2016.godine.

Inače, ovo je treći put da Fond memorijala Kantona Sarajevo traži najbolje idejno-urbanističko-arhitektonskog rješenja “Spomenički kompleks Tunel D-B”. Prvi poziv objavljena je 2014. godine, a drugi 2015. godine.

Prethodna dva pokušaja organizacije konkursa su propali, pošto odaziv na njih, kao i kvalitet pristiglih radova, nisu bili zadovoljavajući.

“Ukoliko propadne i ovaj treći pokušaj organizacije konkursa mogla bi se izgubiti i posljednja šansa da se o sudbini jednog jako bitnog objekta za grad odlučuje na suštinski, najispravniji mogući način – putem otvorenog konkursa. Od krucijalnog je značaja da odaziv arhitekata na bude što veći i da se mišljenje struke uključi u razvoj javnih tema bitnih za grad ali i za cijelu državu”, poručili su iz Asocijacije arhitekata u BiH.

 

Fena

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE