spot_img

Predstavljamo projekat ”Casa Mia”

Poseban detalj na objektu čini nadstrešnica koja natkriva krovne terase u nivou povučene etaže. Ona je projektovana na način da vizuelno upotpunjuje objekat i tako oblikovno zatvara volumen fasade.

Stambeno-poslovni objekat “Casa Mia”

  • Kategorija: Stambeno-poslovni objekti
  • Investitor: “ARAGOSTA-INVEST” d.o.o.
  • Godina projektovanja: 2018/2019
  • Lokacija: Banja Luka
  • Površina:15.600m2
  • Autor: arh. Aleksandar Lilić

Tehnički opis

Predmetna lokacija na kojoj je planirana gradnja stambeno-poslovnog objekta se nalazi u Banjaluci, u naselju Mejdan, uz jednu od glavnih gradskih saobraćajnica – Bulevar Stepe Stepanovića, a pored kompleksa na kome se nalazi nekoliko fakulteta Univerziteta u Banjaluci. Predviđeni objekat je projektovan kao stambeno – poslovni, sa primarnom namjenom za stanovanje po svim etažama iznad prizemlja. Objekat je projektovan u skladu sa modernim arhitektonskim trendovima, a u oblikovnom smislu, sa jasno izraženim kubusima i bez suvišnih detalja.

Najveći dio fasade je projektovan u sistemu „demit”, sa kamenom vunom debljine d=10 i 14 cm kao toplotnim izolatorom. Na dijelovima objekta, kao posebni likovni akcenti, pojavljuju se fasadne bravarske pozicije, obložene alukobondom u boji drveta. Poseban detalj na objektu čini nadstrešnica koja natkriva krovne terase u nivou povučene etaže. Ona je projektovana na način da vizuelno upotpunjuje objekat i tako oblikovno zatvara volumen fasade. Fasadna platna u prizemlju objekta su uglavnom staklena, dok su puni dijelovi fasade predviđeni od granitne keramike, preko sloja kamene vune debljine 10 cm.

GRAD PROJEKT GROUP je specijalizovani servis za pružanje usluga iz svih oblasti projektovanja, arhitektonskog, urbanističkog i prostornog planiranja i konsaltinga u oblasti građevinarstva.

GRAD PROJEKT GROUP

Aragosta Invest d.o.o.

Adresa: Ulica Braće Mažar i majke Marije 19a, Banja Luka

Telefon: +387 51 218 722

Mobilni: +387 66 924 924

Email: office@aragostainvest.com

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE