Naslovnica Home Predviđena višemilionska ulaganja u RS

Predviđena višemilionska ulaganja u RS

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je Srni da su u ovoj godini predviđena višemilionska ulaganja u energetski sektor u Republici Srpskoj.

pera_djokic444

“Najvažniji projekat, čiju realizaciju bi trebalo da počnemo u ovoj godini, jeste izgradnja hidroelektrane `Buk bijela`. To bi bio jedan od najboljih energetskih objekata na Balkanu, a očekujemo da će `Elektroprivreda Srpske` biti u mogućnosti da realizuje ovaj projekat”, rekao je Đokić.

On je istakao da je veoma značajno što je “Elektroprivreda Republike Srpske” izabrana za izgradnju “Buk bijele” jer je time pokazan visok nivo odgovornosti prema ovom strateškom preduzeću. “U ovoj godini ćemo početi odlučnije raditi na izgadnji vjetroelektrane `Hrgud`, a biće nastavljeni radovi i na izgradnji hidroelektrane `Dabar`, kao sistema `Gornjih horizonata`. Nastavićemo radove na izgradnji tunela od 11 kilometara, jer je izvršen izbor izvođača radova”, naveo je Đokić, podsjetivši da Federacija BiH osporava dobijanje ekološke saglasnosti za realizaciju navedenog projekta. Govoreći o saradnji sa privrednicima iz Rusije, Đokić je potvrdio da ke u toku realizacija mjera iz Ekonomske politike za ovu godinu, kojima je predviđena promocija privrednih potencijala Srpske.

“Očekujem da će, nakon posjete Rusiji koju sam imao, biti ostvareni konkretni rezultati u poslovnoj saradnji. Moramo definisati ono što možemo da ponudimo partnerima u ovoj zemlji, a za nas je bitno da žele sa nama partnerstvo”, kaže Đokić. On je napomenuo da u različitim oblastima postoji mogućnost saradnje Srpske i Rusije.

 

Izvor: Srna

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime