spot_img

Preporod aerodroma na ostrvu Brač – Pista produžena, omogućeno slijetanje velikih aviona

Jedan hrvatski aerodrom doživljava preporod jer je zbog produženja piste omogućeno slijetanje i većim avionima. Hrvatski mediji navode da za Aerodrom Brač, sletanje Embraera sa 112 putnika, označava početak novog zlatnog doba za istoimeno ostrvo.

Riječ je o avionu moderne konstrukcije, visokih ekoloških standarda sa štedljivim motorima koji svojim doletom može dovoditi putnike na Brač iz skoro cijele Evrope i preko cijele godine. Iz Beča do Brača stigao je za 45 minuta.

Za sada su u planu čarter letovi nekoliko turističkih agencija.

Ovaj program omogućen je zahvaljujući produžetku piste Aerodroma Brač koja je sa 1.440 m produžena na 1.760 m, omogućivši time da na pistu slijeću mlazni avioni do 150 sedišta, uključujući i avione Erbas 319, Boing 737-300, Foker 100, CS 100-300, koji mogu Brač povezati sa Evropom.

Zahvaljujući tom kapitalnom projektu, u koji je uloženo oko šest miliona kuna, Aerodrom Brač ove godine očekuje povećanje broja putnika za više od 70% u odnosu na lane, čime se približava prometu iz najboljih godina.

Nova infrastruktura već je izazvala interes nekoliko avio kompanija koje su iskazale želju da pregovaraju o letovima direktno prema Braču iz nekoliko evropskih destinacija u sezoni 2018. godine.

Izvor: eKapija

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE