spot_img

“Prilike i izazovi za komercijalne potrošače na slobodnom tržištu električne energije”

Ured britanskog ministarstva za međunarodnu trgovinu u BiH i grupacija Alfa Energy Group organizatori su foruma pod nazivom “Prilike i izazovi za komercijalne potrošače na slobodnom tržištu električne energije” koji će se održati 23. novembra 2016. godine, u hotelu “Holiday” u Sarajevu .

struja

Tržište električne energije u Bosni i Hercegovini je slobodno od januara 2015. godine, što znači da svi potrošači imaju pravo da kupuju električnu energiju od snabdjevača kojeg sami izaberu.

Postoje 22 licencirana snabdjevača, a forum je prilika da komercijalni potrošači, regulatorna tijela i sami snabdjevači u otvorenoj diskusiji predstave mogućnosti koje nudi otvoreno tržište električnom energijom u Bosni i Hercegovini.

Otvaranje tržišta je sa sobom donijelo i neke nejasnoće, te je do sada samo jedan procenat firmi iskoristio svoje mogućnosti za optimizaciju potrošnje i smanjenje fiksnih troškova poslovanja, što je u praksi značajno za svaki biznis.

Forum je otvorenog karaktera te se svi zainteresovani predstavnici firmi mogu registrovati za besplatno učešće na email adresu: emir.sabic@fco.gov.uk  do 18. novembra 2016. Broj učesnika je ograničen.

 

(akta.ba)

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE