Naslovnica Dešavanja Privrednici iz Turske, Grčke i Kine u maju na investicionoj konferenciji u...

Privrednici iz Turske, Grčke i Kine u maju na investicionoj konferenciji u Trebinju

posao_saradnja_171015U Trebinju će u maju biti održana međunarodna investiciona konferencija koja će pružiti priliku investitorima da se predstave ovom gradu, ali i da im se prezentuju trebinjski potencijali, kako bi se ugovorili konkretni projekti koji će otvoriti nove kapacitete i nova radna mjesta.
Prema riječima gradonačelnika Luke Petrovića, već se radi lična karta grada, njegovih ponuda i želja, a na konferenciji je, uz učesnike iz zemlje i regiona, već izvjestan dolazak privrednih delegacija iz Turske, Grčke i Kine.

Konferencija će biti organizovana u četiri panela, a prvi je rezervisan za realizaciju infrastrukutrnih projekata važnih za grad, kao što su završetak postojeće i gradnja glavne obilaznice, razvoj sportskog dijela uz Grad sunca Rodoljuba Draškovića, završetak plivačkog kompleksa, gradnja treće komponente vodovodnog sistema, kao i projekti navodnjavanja Petrovog i Popovog polja.

Na drugom panelu biće prezentovane razvojne šanse u poljoprivredi, posebno u proizvodnji organske hrane i ljekovitog bilja, a treći će se baviti turizmom, gdje potencijal nije dovoljno iskorišten, dok će četvrti panel biti rezervisan za prezentaciju zakonodavno-pravnih beneficija koje Trebinje može da ponudi investitorima u realnom sektoru i novim radnim mjestima.

Izvor: eKapija

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime