spot_img

Projekat ArtHill eco Villas

Izazov

Odluka o izgradnji 5 vila u jednoj od najpopularnijih oblasti regije Sitonija na Halkidikiju u Grčkoj donijeta je kao preduslov poštovanja tradicije u kombinaciji sa savremenim vrijednostima održivosti i cirkularne ekonomije.

Rješenje

ArtHill eco Villas se sastoji od 5 vila na dva nivoa koje su stvorene kao turistički smještaj, osmišljene tako da svakom posjetiocu ponude jedinstveno iskustvo. Od početka je glavno pitanje bila integracija grčke tradicije i gostoprimstva u pristupu zgrada. Topao osjećaj koji se reflektuje na svaku osobu koja živi unutra.

Arhitekte Panagiotis Karagiannis i Tina Gkountara ugradile su ovu filozofiju u dizajn, čineći kompleks pristupačnim svima koji traže ličnu ravnotežu u stilu „osjećaj se kao kod kuće“. Spoljni element koji se ističe je naravno kamen na fasadi koji donosi tradicionalne vibracije i podsjeća nas na dugu istoriju Nikitija (ime ovog malog grada na Halkidikiju). Svaka vila ima privatni bazen, terasu, minimalističku pergolu i mali vrt, iz kojeg gosti mogu ubrati povrće i začinsko bilje za svoje obroke.

Ulazeći u unutrašnjost, lako možemo primjetiti kontinuitet kamenog elementa, koji u kombinaciji sa elegantnim drvenim detaljima daje prijateljsku i antropocentričnu posebnost 55 m2 svake vile. Osim toga, savremeni termički izolovani aluminijumski sistemi pružaju veoma ažuran dodir konstrukcijama, dok – zbog svog dizajna – omogućavaju pokrivanje velikih prozorskih raspona i doprinose širenju obilnog prirodnog svjetla iznutra. Vrijedi napomenuti da je svaka vila energetski efikasna putem solarnih panela. Pet vila koje čine ArtHill eco Villas prenose viziju visokokvalitetnog smještaja i potpunog opuštanja. Međutim, nije zaboravljno ključno pitanje našeg doba: održivost i zaštita životne sredine.

Bh Aluminium

Centrala u BiH

Njegoševa bb

75440 Vlasenica

00387 56 733 750

 

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE