spot_img

Projekat enterijera ugostiteljskog objekta caffe-pizzerije Meet&Eat u Mostaru

 Ideja vodilja je bila da se pokuša  izvesti  prostor  interijera, koji će biti funkcionalan, originalan, prijatan i pristupačan. 

Projekat: Anel Jakirović, dipl. ing. Arh

Objekat Meet&Eat se nalazi u centralnoj gradskoj zoni, mjesto je dnevnih i večernji sastanaka poslovnog i društvenog tipa uz unikatne  slatke i slane zalogaje. Za portal M Kvadrat predstavljamo Vam projekat interijera ugostiteljskog objekta Meet&Eat u Mostaru.

Lokacija:  Mostar

Realizacija: 2023. godina

Ugostiteljski objekat Meet&Eat se nalazi u centralnoj gradskoj zoni, mjesto je dnevnih i večernji sastanaka poslovnog i društvenog tipa uz unikatne slatke i slane zalogaje.

Arhitekt je već imao priliku uspješno surađivati  sa marljivim i svojestvenim timom ljudi koji stoje iza pomenutog brenda, te uz njihovu saglasnost na najbolji način estetski-vizualno pomogao prikazati  prostor u kojem svakodnevno  djeluju.

Ideja vodilja je bila da se pokuša  izvesti  prostor  interijera,  koji će biti funkcionalan, originalan, prijatan i pristupačan, a ujedno i umjetnički, pomalo provokativan sa detaljima koji su karakteristični za sad i ovdje.

Budući da se radi o suterenskom prostoru, moralo se voditi računa  o odabiru boja, dekora i materijala, kako bi se što bolje reflektovala svijetlost u dnevnom periodu, a također pravio lijep efekat uz večernje osvjetljenje. Postojeći objekat  nas je u jednu ruku usmjerio kako neke stvari trebaju da budu riješene.

U procesu  istraživanja je došlo do jako lijepih kombinacija toplo-hladnih nijansi, kao i        glatko-grubih površina,  praveći na taj način ugođaj pitomog prostora sa dijelovima koji su naizgled nezavršeni i sirovi, tretirani minimalno, tj. planirani da ostanu vidljivi i provokativni.  Upotreba  kamenih obloga na dijelovima zidova  podsjeća na fasadna platna i segmente nekih okolnih historijskih objekata, koji se gase primjenom drvenih dekora uz kombinaciju veselih nijansi i istaknutih dekora čineći doživljaj  jedinstvenim.

Za produktivan efekat je potrebna iskrena i pozitivna korelacija investitora i projektanta, uz adekvatan odabir izvođača, kako bih se napravila uspješna i pozitivna priča, što je svakako slučaj sa pomenutim objektom. 

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE