spot_img

Projekat enterijera za Game centar

Projekti enterijera su uvijek zahtjevni, a posebno kada se rade za specifične namjene.

Centri za igre postaju sve popularniji i traženiji među ljudima svih dobnih skupina. Ubrzan tempo suvremenog života i digitalna era stvorili su potrebu za mjestima koja pružaju zabavu, relaksaciju i interakciju u stvarnom svijetu. Enterijer centra za igre igra ključnu ulogu u stvaranju atmosfere koja privlači posjetitelje i pruža nezaboravno iskustvo. Enterijer centra za igre oblikovan je s ciljem stvaranja dinamičnog i stimulativnog okruženja koje potiče maštu, kreativnost i igru.

Projekat enterijera za Gamecentar

Lokacija: Novi Sad

Projektant: Vid Latinović, dia, UVID studio Novi Sad

Projekat enterijera rađen je za firmu GAMECENTAR koja se bavi distribucijom video igara, konzola za video igre i pratećeg Merch-a. Lokal se nalazi na uglu Gogoljeve i ulice Doža Đerđa u Novom Sadu, u naselju Grbavica. Naselje Grbavica dobila je ime po istoimenom naselju u Sarajevu, jer je tadašnji urbanistički inženjer Milan Cvetkov preuzeo, u okviru saradnje između Novog Sada i Sarajeva, gotove projekte zgrada izrađene za sarajevsko naselje. Lokal je koncipiran kao dupleks. U gornjem delu, površine 60-ak kvadrata, koji je u prizemlju stambeno-poslovne zgrade i kome se pristupa sa ulice, nalaze se lobi i kancelarija direktora.

U donjem suterenskom delu lokala površine 120 kvadrata, nalazi se open-space kancelarija, sala za sastanke i prostori za odmor i razonodu zaposlenih. Industrijski stil nametnuo se sam kao ideja vodilja, jer se u zatečenom stanju lokala nalazilo mnogo instalacionih cevi i armirano-betonskih elemenata, pa su, umesto da budu sakriveni, navedeni elementi naglašeni i time su dobili novi kvalitet. 

Da bi se ublažila hladnoća, koju industrijski stil često donosi sa sobom u prostor, korišćeno je zelenilo, prirodno ili veštačko, kako je gde prirodna svetlost dozvoljavala. Prostor je po potrebi pregrađivan isključivo transparentnim pregradama, bilo staklenim ili od čelične žice, da bi se dobio kontinuum. U tu svrhu korišćena su i ogledala preko celog jednog zida u suterenu, da bi optičkom varkom prostor izgledao veći.

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.