spot_img

Projekat: Kafe palačinkarnica PANUŠA

Osnovni cilj je bio stvoriti prostor koji će biti udoban i prijatan za boravak, a ujedno i prepoznatljiv, sa jasno izraženim identitetom.

tip projekta / uređenje enterijera

godina / 2018

lokacija / Novi Sad, Srbija

status / realizovano

površina / 57 m2

autori / Modelart Arhitekti + Centar za digitalni dizajn, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad;

Jelena Mitov, Dejan Mitov, Krsto Radovanović, Aleksandra Pavlović, Maja Papić, Bojan Mitov, dr Bojan Tepavčević, Vladimir Mijović, Jovan Maksimović

brending i vizuelne komunikacije / Jasmina Ciganović

fotografije / Vesna Stojaković, Relja Ivanić, Julija Joksimović

Kafe palačinkarnica “Panuša” nalazi se u Novom Sadu i predstavlja pravi raj za ljubitelje palačinki. Jelovnik je u potpunosti zasnovan na palačinkama i njihovim različitim kombinacijama, dajući jaku kreativnu notu, koju je trebalo prenijeti i na enterijer.

Osnovni cilj je bio stvoriti prostor koji će biti udoban i prijatan za boravak, a ujedno i prepoznatljiv, sa jasno izraženim identitetom.

Enterijer odiše toplinom, prijatnošću i nadasve kreativnošću. Kafe palačinkarnica “Panuša” je mjesto za opuštanje u svakom trenutku – početku novog dana, na ručku ili večeri. Svaki djelić prostora je posebno osmišljen.

Od kutka za decu koja mogu čitati časopise dok im ne stigne omiljena palačinka, preko fotografi ja iz porodične kolekcije, romantičnog kutka za dvoje, crteža i detalja do plafona koji predstavlja ništa drugo do palačinku. Palačinka je žuta i rupičasta, a jedan segment plafona predstavlja fazu savijanja. Time je zaokružena jedna priča koja je kompletna – od pripreme palačinki, njihove prezentacije i ambijenta u kom se one služe.

MODELART Arhitekti – studio za prostorni dizajn

Rad studia se zasniva na konstantnom istraživanju i eksperimentisanju kroz sve faze rada na projektu. Arhitekturu smatraju procesom, koji se ne završava realizacijom tj. izgradnjom, nego se nastavlja kroz život objekta i interakciju sa korisnicima. Upravo zato težište rada su postavili na odnosu sa klijentima i korisnicima prostora, dakle na socijalnoj dimenziji arhitekture. Pristup je radionički, gdje svaki projekat predstavlja poseban izazov, a krajnji cilj su inovativna i jedinstvena rešenja, koja odstupaju od tipskih obrazaca i konvencionalnih rješenja. Specifi čnost studija je istraživanje, osmišljavanje i prezentovanje prostora kroz arhitektonske makete, koje omogućavaju lakše sagledavanje prostora i defi nisanje strategije rada. Pored istraživačkih maketa, koje su sastavni dio dizajnerskog procesa, bave se i izradom maketa postojećih projekata ili izvedenih objekata u cilju prezentacije. U radu se primijeti konstantno istraživanje različitih tehnika izrade, kroz eksperimentisanje sa formom i primjenom različitih materijala.

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE