spot_img

Projekat: Moskovska Filharmonija

Predanost estetici zahtijeva premaze otporne na vatru s visokim performansama i izvrsnim svojstvima završne obrade

Projekat: Moskovska Filharmonija
Vrsta: Uređenje enterijera
Godina: 2018.
Lokacija: Park Zaryade

Prestižni projekt Moskovske filharmonije povjeren je kompaniji Enterijer Janković iz Novog Sada i radi se o jednom od najmodernijih kulturnih prostora na svijetu.

Dvije dvorane (“Velika dvorana” i “Mala dvorana”) mogu ugostiti ukupno 2.000 posjetioca, poput dvorane Teatro alla Scala u Milanu, koja ima kapacitet za otprilike 2.030 ljudi. Riječ je o dvije velike muzičke dvorane: prva je primjer najnaprednije unutrašnjee likovne arhitekture, a druga je historijski dragulj izvanredne konstrukcijske vrijednosti.
Od kompanije Enterijer Janković zatraženo je da preuzme ovaj monumentalni projekat, koji je završen za svega 6 mjeseci, zahvaljujući posvećenom radu ove kompanije, koja se bavi i gradnjom prestižnih hotela koji odlikuju izrazitu kombinaciju stila i tehnologije.
Enterijer Janković je opremao veliku i malu koncertnu dvoranu i javne prostore.

Nesvakidašnji dizajn, pretočen je u drvo sa nestvarnim mirkoreljefima i visokim zahtjevima po pitanju akustike i protivpožarnosti.

Drvene dekorativne obloge oblikvane su na petoosnim numerčki upravljanim mašinama posljendnje generacije. Za potrebe ovog projekta utrošeno je preko 15.000 m2 protivpožarnog medijapana, oko 110 m3 drveta mahagini sapeli i oko 34.000 kg laka. Pojedine obloge parapet balkona teže i preko 900 kg. Aproksimativna masa površine plafona iznosi 46 t. Proizvodi su otpremljeni sa preko 100 šlepera. Na montaži pozicija je bilo angažovano više od 200 montera.

Detalji

“Recept” koji koristi srpska kompanija za izgradnju ovog moskovskog muzičkog prostora prepun je nevjerojatnih sastojaka. Spomenut ćemo nekolikobitnih inputa koji pokazuju predanost i neusporedivu kvalitetu u pogledu logistike: 700 zaposlenika radilo je 24 sata dnevno kako bi postigli ambiciozni cilj, pri čemu su u pomoć pritekla 22 japanska stručnjaka za dizajn i 200 stručnih montera, plus 15.000 komada teških dijelova namještaja koji su se kretali od 30 do 1800 kilograma.

Vatrootporni premazi

Za lijepu žensku haljinu potrebna su dva glavna elementa: besprijekorna izrada i kvalitetna tkanina. Ovog pravila drži se i ova kompanija. Upotreba protivpožarnih slojevitih premaza Promotea za izgradnju ovog objekta potvrđuje osjećaj pouzdanosti i sigurnosti koji je prenesen zahvaljujući detaljnim istraživanjima i razvoju.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE