spot_img

Projekat: Mriya Resort & Spa

Ovaj objekat je dizajnirao poznati britanski arhitekt Sir Norman Foster, a hotel karakteriziraju ekstravagantan oblik i glamurozni detalji koji čine savršenu cjelinu.

Naziv projekta: Mriya Restort&Spa
Namjena: Hotelijerstvo i sport, Hotel, Spa/Wellness
Lokacija objekta: Ukrajina, Opolzneve
Arhitektura: Foster + Partners
Godina: 2015.
Korišteni sistemi:
ALUMIL SUPREME S 700

Veličanstveno odmaralište Mriya se nalazi u Jalti, u Krimskom zalivu i njegov neobični jedinstven oblik izgleda poput morske zvijezde koja „počiva“ na obali, ili kako to drugi opisuju, podsjeća na lišće drveća koje komunicira sa prirodom. Ovaj objekat je dizajnirao poznati britanski arhitekt Sir Norman Foster, a hotel karakteriziraju ekstravagantan oblik i glamurozni detalji koji čine savršenu cjelinu.

U prekrasnom pejzažu i u sredini potpuno zelene površine sa spektakularnim pogledom na more, Mriya Resort & Spa nudi 422 luksuzne sobe, koje pružaju čitav spektar savremenog komfora. Sve sobe imaju vlastiti balkon s prekrasnim pogledom na Crno more, a najzahtjevnije goste impresionirat će otmjeni dizajn i luksuzni detalji svake od 12 vila u resortu. U parku, osim 12 vila, nalaze se i 2 luksuzna predsjednička apartmana.

Lokacija hotelskog kompleksa u kombinaciji sa naprednim aluminijumskim sistemima koji su korišteni za opremanje vila, pružaju posjetiocima neometan pogled na Crno more. Ovaj veličanstveni pogled bio je početna vizija poznatog britanskog arhitekte Normana Fostera koji je svoju ideju transformisao u dizajn Mriya Resort-a.


Za ovaj projekt odabran je SUPREME S700 podizno-klizni sistem. Tačnije, SUPREME S700 instaliran je na ulazu u glavnu zgradu i u 14 luksuznih nezavisnih vila.

 

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE