spot_img

Projekat SSSL VILA u Budvi

Projekt tipa: Privatna vila

Lokacija: Budva

Projektni tim: Nikola Novaković, Kristijan Dapčević

Riječ je o lokaciji u predjelu Komoševine, na obroncima brda u blizini Budve. Koncept rješenja temelji se na stvaranju strukture dinamičnog oblika suvremenog arhitektonskog izričaja, spajanjem tradicijskih i modernih materijala, koji prati prirodni nagib terena od sjevera prema jugu (more).

Položaj same zgrade i organizacija njezina unutarnjeg prostora determinirani su specifičnom konfiguracijom terena, te su u tom duhu i prizemlje i nadzemni katovi dijelom uklopljeni u tlo. Oblik kuće generiran je međudjelovanjem funkcionalnih volumena koji su raspoređeni u razinama i jasno odvojeni različitim materijalizacijama. Prizemna fasada je kamena i služi kao čvrsta podloga i potpora za bijelu konzolnu kocku koja slobodno lebdi iznad postolja. Staklena kocka presvučena zidom zavjesa prožima istaknuto konzolno i kameno prizemlje te djeluje kao vezivno tkivo i spona koja pomiruje proturječja tradicionalne i savremene arhitekture.

Potporni zidovi koji suzbijaju visinsku razliku na lokaciji obloženi su pločama od grubo tesanog i nepravilno raspoređenog lokalnog kamena, a za parterno uređenje koriste se autohtone biljne vrste specifične za biotip makrolokacije. Kompozicija dobivena preplitanjem kockica, zelenila i uređenih kaskada osvaja nepristupačan teren i pruža pogled na prirodu i pučinu iz cijele strukture, čineći objekt autentičnom skrivenom oazom crnogorskog primorja.

Enforma

Tel.: +382(0)32 332 220

E-mail: office@enforma.me

Web: www.enforma.me

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE