spot_img

Projekat stambeno poslovnog kompleksa ”Dijamant”


PROJEKAT: STAMBENO POSLOVNI KOMPLEKS „DIJAMANT“

INVESTITOR: E-SPV D.O.O. SARAJEVO

PROJEKTANT: KVADRAT D.O.O.

LOKACIJA: UL.DŽEMALA BIJEDIĆA,OPĆINA NOVI GRAD, SARAJEVO

BRUTO POVRŠINA OBJEKTA: 37.000m2

Tehnički opis:

Stambeno poslovni kompleks „Dijamant“ nalazi se na lokalitetu naselja Otoka, općina Novi Grad, Sarajevo. Kolski i pješački pristup objektu je sa novoprojektovane saobraćajnice kojom se pristupa iz ulice Džemala Bijedića.

Projektant je arhitektonski studio Kvadrat d.o.o., Sarajevo, a Investitor projekta je E-spv d.o.o., Sarajevo.

Kompleks čine 3 lamele:

Objekat je podijeljen na 3 lamele:

– Lamela A je spratnosti 2S+P+9 do 2S+P+11,

– Lamela B je spratnosti 2S+P+11 do 2S+P+14,

– Lamela C je spratnosti 2S+P+16.

Namjena kompleksa je stambeno-poslovna. Ukupan broj stanova iznosi 250, sa ukupno 4 poslovna prostora u prizemlju objekta i obezbijeđenim parkiranjem unutar objekta. Kompleks će se graditi u fazama, a planirano je da prva faza bude gotova slijedeće godine, u zavisnosti od prodaje planirano je da za dvije do tri godine bude kompletan kompleks finaliziran. Početak izgradnje kompleksa je planiran za mjesec dana, tačnije izgradnja prve faze – garaže objekta.

Bruto površina kompleksa je ca. 37.000m2, a max spratnost  2S+P+16.

  • Objekat sadrži dvije suterenske etaže koje su u funkciji garažnog prostora.
  • Na nivou prizemlja smješten je poslovni dio objekta sa odvojenim ulazima na sjevernoj i zapadnoj fasadi objekta. U prizemlju su također smještena 3 ulaza u stambeni dio objekta koji su odvojeni od poslovnog dijela. Na nivou partera smještena su još dodatna parking mjesta.
  • Stambeni dio objekta proteže se od 1. do 16. sprata kompleksa. Projektovano je od 4-21 stan po etaži, tako da je ukupan broj stanova 250. Svi stanovi su jednoetažni i raspolažu sa lođom ili terasom, ovisno o datoj orijentaciji.

Objekat završava ravnim prohodnim krovom.

Kompleks ima 3 lamele između kojih se nalazi uređena zelena površina. Vanjsko uređenje objekta je tretirano u kombinaciji popločanih i zelenih površina, sa hortikulturnim uređenjem kojim se stvara prijatan ambijent za stanovanje.

U prizemlju objekta projektovano je: 4 odvojena poslovna prostora sa ulazima na sjevernoj i zapadnoj strani objekta. U prizemlju su također smještena 3 stambena ulaza u 3 lamele koji su odvojeni od poslovnog dijela objekta.

Kompleks je projektovan kao svijetli, lagani i prozračni arhitektonski elemenet, koji svojom toplinom, formom, i ambijentom daje poseban akcenat ovom dijelu grada.

Osnovni koncept datog idejnog projekta jeste izgradnja stambeno poslovnog objekta koji će odgovoriti potrebama savremenog potrošača i koji će ponuditi nešto novo na tržištu. Osnovni koncept jeste i uklapanje poslovnog i stambenog dijela u objektu koji korespondiraju kao jedna kompaktna cjelina.

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE