spot_img

Prvi online meeting: Arhitektonski studio u doba i nakon pandemije

Kako funkcionišu arhitektonski biroi u doba pandemije; koje zahtjeve klijenata možemo očekivati u budućem periodu; digitalizacija i prednosti BIM-a i slično, su teme o kojima uskoro razgovaramo sa Vedranom Jukićem i Matijom Sedakom iz arhitektonskog studija SODAA.

SODAA stvara korisnu i održivu arhitekturu kroz odgovoran timski rad. Pri projektiranju uvažavaju sva zatečena obilježja, te nastoje omogućiti savremene oblike korištenja i prema potrebi generirati nove identitete prostora. Njihovi projekti skrojeni su prema uvjetima lokacije i potrebama korisnika, konceptualnim promišljanjem, korištenjem novih tehnologija i holističkim pristupom teže najvišim standardima struke. U posljednjem periodu dobitnici su više internacionalnih i domaćih nagrada kao što su: German Design Award 2020 u kategoriji izvrsne arhitekture, Grand Prix u kategoriji nerealiziranih projekata na 4. Balkanskom arhitektonskom bijenalu, 3. nagrada u kategoriji produkt dizajna na 4. Balkanskom arhitektonskom bijenalu, European Property Award 2019 u kategoriji projekata porodičnih kuća, te mnoge druge.

Link za popunjavanje obrasca za registraciju: https://forms.gle/d6hy53FmhGuESBg57

Online meeting će se održati putem platforme GoToMeeting. Svi učesnici će dobiti link za pristup putem e-mail adrese i SMS poruke. Broj mjesta je ograničen (maksimalno 250 učesnika).

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.