Naslovnica Home Rađa se globalni lider u sektoru naftne logoistike

Rađa se globalni lider u sektoru naftne logoistike

Dvije kompanije u sektoru naftnih i gasnih usluga, “Technip France” i “American FMC Technology”, najavile su spajanje, čime će biti stvorena jedna od vodećih kompanija u tom sektoru, koji je trpi posljedice niskih cijena nafte.

nafta

– Kompanije će se udružiti kako bi stvorile globalnog lidera koji će predvoditi promjene kroz redefinisanje proizvodnje i transformaciju sektora nafte i gasa – navodi se u zajedničkom saopštenju, a prenosi agencija Frans pres.

Vrijednost novoosnovane kompanije, pod nazivom “Technip FMC”, iznosiće 13 mlrd USD (11,6 mlrd EUR) i generisaće prodaju od oko 20 mlrd USD, što je, kako navodi AFP, jednako polovini prihoda globalnog lidera u tom sektoru “Schlumberger”-a.

Akcije nove kompanije će se kotirati na Njujorškoj i Pariškoj berzi, navodi AFP, dodajući da dvije kompanije trenutno zapošljavaju oko 49.000 ljudi.

Nova kompanija će biti registrovana u Britaniji, a sjedište će joj biti u Parizu.

Najnovije merdžovanje dolazi samo nekoliko nedjelja pošto su još dvije kompanije u tom sektoru, “Halliburton” i “Baker Hughes”, otkazale više milijardi dolara vrijedno spajanje zbog protivljenja regulatornih organa.

eKapija/Tanjug

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime