spot_img

Austrotherm kontejneri za rasad

Vrhunski kvalitet izrade

► Efikasno održavanje mikro-klime

► Lak i jednostavan transport

► Optimalnije okruženje za korijen biljke

► Kvalitetniji prinos i rast sadnica

 

Jedan od novih proizvoda koji je naša kompanija počela proizvoditi od 2019.-e godine, a koji proširuje asortiman u segmentu proizvoda koji se plasiraju u prehrambenoj i poljoprivrednoj industriji, jesu i kontejneri za rasad.

Kontejneri za rasad napravljeni od EPS-a su veoma pogodni za rasad više vrsta biljaka i u praksi se jako često koriste zbog svoje praktičnosti kao i pogodnih karakteristika.

EPS je lak materijal sa vrlo dobrim mehaničkim karakteristikama, ima odlična termoizolaciona svojstva što pogoduje za održavanje optimalne mikro-klime koja odgovara rasadima.

Dizajn kontejnera omogućava ravnomjernu podjelu prostora, tako da svaka sadnica ima pravilan i jednak vegetacijski prostor, što pogoduje da biljke imaju ujednačen rast, te su sadnice dosta ujednačene po kvalitetu i veličini.

Bitno je napomenuti i to da se pri korištenju kontejnera za rasad od EPS-a, korijen biljke nalazi unutar „ćelije“, te je samo okruženje zdravije i optimalnije za korijen biljke, pa se prilikom presade na realne vanjske (poljske) uslove, ovakve biljke lakše presađuju na živo tlo, lakše se prilagođavaju novim uslovima, te neprestano i neometano nastavljaju rast, za razliku od rasada kod kojih imamo goli korijen biljke. Iz tih razloga, sadnice uzgajane na ovaj način, imaju bolji rast, veće prinose, a sami plodovi brže sazrijevaju i dospijevaju ranije za berbu.

 

Austrotherm d.o.o.
Turija bb, BIH – 77000 Bihać
Tel.: +387 37 318 401; Fax: +387 37 318 420
info@austrotherm.ba; www.austrotherm.ba

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.