spot_img

Regionalni arhitekti na Sferinoj konferenciji u Sarajevu

”Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu” koja će se održati 4. i 5.10.2022 godine u Sarajevu Hotel Hills ugostit će regionalne arhitekte i stručnjake koji će svojim predavanjima predstaviti projekte i novitete koji doprinose razvoju sektora otvora u građevinarstvu. Predavače pogledajte na linku: https://2022.otvori.sfera.ba/predavaci/

Pored naučnog dijela konferencije, bit će otvoren i sajamski dio u kojem sponzori i partneri, tržišni lideri kada su u pitanju otvori u građevinarstvu, predstavljaju novitete, proizvode i inovacije. Ulaz je besplatan, a prijave su obavezne putem linka: https://2022.otvori.sfera.ba/online-registracija/

Drugog dana konferencije bit će održana i panel diskusija o temi konferencije, a zaključci koji će biti doneseni bit će poslati vladinim institucijama na razmatranje, te će isti biti začetak zajedničke saradnje Univerziteta i privrednog sektora u cilju poboljšanja edukacije kadra i struke.

Konferenciju će svečano otvoriti ministar privrede kantona Sarajevo Adnan Delić, a obratit će se i predstavnici sektora za energetiku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Privredne komore FBiH, te Instituta za standardizaciju BiH.

Organizator događaja je kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Mašinskim fakultetom Zenica, Građevinskim fakultetom Univerziteta ”Džemal Bijedić” Mostar, Arhtektonskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, TÜV NORD Adriatic d.o.o., ift Hrvatska d.o.o. Zagreb, a u partnerstvu sa Institutom za standardizaciju BiH.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE