spot_img

Rodoljub Drašković odustaje od izgradnje aerodroma u Trebinju

Koncern “Svislajon” odustao je od izgradnje aerodroma na Zupcima zbog nepostojanja političkog konsenzusa, saopšteno je danas iz kabineta predsjednika Koncerna Rodoljuba Draškovića, piše portal mojahercegovina.com.

Iz koncerna “Svislajon” poručuju da žele da budu nosilac privrednog razvoja cijele Hercegovine, a ne samo Trebinja, te zbog toga traže korektnu i stručnu saradnju sa organima Republike Srpske i grada Trebinja.

trebinje_aerodrom22

“Ta saradnja podrazumijeva da se na jasno definisanim zakonskim osnovama i na političkom konsenzusu definišu investicioni projekti za razvoj, kako grada Trebinja, tako i Hercegovine”, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je jedan od razloga za odustajanje od izgradnje aerodroma informacija da je Vlada Republike Srpske obezbijedila investitora i da će uskoro početi realizaciju projekta.

“‘Svislajon’ podržava svakog investitora u Hercegovini i Trebinju, i pružiće mu maksimalnu pomoć i saradnju”, saopšteno je iz koncerna.

U “Svislajonu” kažu da će nastaviti investiranje u “Grad Sunca” u Trebinju, ali da će projekat biti usporen zbog kašnjenja opštine u vezi sa realizacijom ugovorenih investicionih obaveza.

 

Izvor: akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE