spot_img

Rogatica: Bazen od milion marak

Zemljane radovi na izgradnji otvorenog bazena sa potrebnim pratećim sadržajima na Sportsko-rekreativnom centru u Rogatici mašine izvođača radova Romanijaputeva sa Sokoca ovih dana su privele kraju, navode iz Opštine Rogatica.

Rogatica

Međutim, jake ljetne kiše donijele su velike količine vode i probleme izvođaču. Voda se nalila u iskop i sada će morati prvo da je izbaciju pumpama, pa tek onda da pristupe pripremama za armiračke i betonske radove, a zatim i samim radovima.

Prema projektu kojeg je uradio Institut za građevinarstvo IG DOO Banja Luka bazen će imati dimenziju 36 sa 25 metara, gradiće se od materijala otpornog na vremenske prilike, a puniće se vodom iz gradskog vodovoda sa izvorišta Zličina.

Uz bazen gradiće se i prateći objekat veličine 30 puta 10,30 metara u kome će biti mašinsko postrojenje za regulisanje protoke i eventualno temperature vode.

Takođe, projektom je predviđen i mini bazen za djecu i neplivače, ali on neće biti građen u ovoj fazi realizacije projekta.

Početku izvođenja radova prethodilo je potpisivanje ugovora između načelnika opštine Rogatica Tomislava Puhalca i direktora „Romanijaputeva“ Mirka Pandurevića kojim se izvođač obavezao da će radove iz ovog ugovora izvršiti stručno, kvalitetno i u svemu prema važećim propisima za ovu vrstu poslova, a radove završiti u roku od 60 dana od dana uvođenja u posao.

Opština će za ovaj projekt osigurati milion KM.

 

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE